App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Mens efter minipiller

Hej! Jag slutade med mina minipiller (cerazette) den 6 april och har fortfarande inte fått min mens. Har haft mensvärk för några veckor sen men ingen blödning. Mår även illa morgon och kväll och har ömma bröstvårtor. Tog ett gravtest senast imorse som var negativt. Är det hormonrubbningar eller varför dröjer den? Någon annan som varit med om likande, eller haft samma symtom trots neg test?

2019-05-20
Kariin
Kariin
Gravid i vecka 35

Åt också Cerazette innan det på allvar börjades pratas om barn. Slutade först för att jag inte mådde bra på dem längre, gick lätt upp i vikt och kände mig deppig. Åt dem i ca 7 år och tyckte de var bra till och börja med. Minns inte riktigt men har för mig att mensen kom ganska så snart efter att jag slutat men att den var mer oregelbunden än innan. Har man tagit preventivmedel i många år glömmer man ju lite hur cykeln var innan och kroppen förändras också med åren.
Man kan ju bli gravid innan första mensen hinner komma. Hormonnivåerna kanske är för låga att mäta än? Om inte mensen kommer snart så ta om g-testet.
För mig tog det ca 2 år att bli gravid men det hade nog inte med Cerazette att göra alls. Om man har regelbundet sex, undvikit riskfaktorer som alkohol, rökning och övervikt (hos både kvinna och man) och inte blivit gravid efter ett år ska man få hjälp med att ta reda på vad som kan vara hindret.
Det går tyvärr inte att planera barn även om man vill, de kommer som en stor överraskning och chock😊

2019-05-20
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...