App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

6 månaders vaknar mycket på natten

Hej! Har en 6 månaders bebis på natten sover han första passet 3h sen vaknar han efter 1-2 h tills han vill upp för morgonen.. har ni några tips?? Är helt slut av att ha det så.

2019-05-18
Hilda 123
Hilda 123
Barn på 1 år och 8 månader

Och, glömde skriva en sak. Om det funkar, försök att samsova så du kan liggamma, då kan du somna om mycket snabbare. Det räddade mig när sonen vaknade en gång i timmen tills han var 9 månader 😮

2019-06-17
elgaroZ
elgaroZ
Gravid i vecka 11

Känner verkligen med er, jag hade samma problem med min son och ingenting hjälpte. Tyvärr blev det inte bättre förrän han åt tillräckligt med vanlig mat så att jag kunde sluta amma, efter det tog han både napp och flaska.

Vill också tipsa om Somna utan gråt av Elizabeth Pantley, den har bra tips om hur man kan sluta söva barnet med amning och dessutom andra bra tips kring sömn.

2019-06-17
elgaroZ
elgaroZ
Gravid i vecka 11

Usch jag vet, det är så knäckande.. vi lånade hem boken ”Somna utan gråt”, har nu lagt upp en riktig nattningsrutin och försöker att dra ifrån bröstet under amning precis innan han somnat för att han ska försöka vänja sig vid att somna utan amning. Kommer ta tid enligt boken men hoppas att han till slut kan somna och framförallt somna om själv.

2019-06-17
Thereseemlinden
Thereseemlinden

Har precis samma historia här hemma med vår 6 månaders. Han vill ammas varannan timme hela nätterna. Har försökt testa samsovning men han vill inte ligga i vår säng. Jag är ett trött vrak. Hjälp känner jag bara just nu! När ska detta upphöra! På BVC konstaterar de bara att en 6 månaders bebis inte behöver äta nattetid vilket är föga hjälp då han aldrig skulle sluta skrika om jag inte matar. Känns så hopplöst.

2019-06-17
Millisekund
Millisekund

Min dotter sov skit när hon var bebis. Fick man ens 3 timmar i sträck engång så var man lycklig. Det blev värre efter hon började äta vanlig mat vid 5 mån typ. Då vakna hon var 30-90 min hela nätterna.

Vi samsov och hon somna bara av ammningen. När hon va 8.5 mån sluta vi med mjölk i kosten och hon blev mycket bättre på 3 dygn hade hon max 4 uppvak per natt och slutade amma.

Tyvärr har jag inte så mycket råd annat än att samsova och liggamma då kan man somna om medans bebben äter om man har tur.

2019-05-27
viva91
viva91
Bebis på 11 månader

Bumpar denna tråden lite. Vi har exakt samma problem här. Vår pojke är lite drygt 5 mån och har sedan start max sovit 3 timmar i sträck typ. Sover ett ”längre” pass från 22-tiden på 2,5-3 h och sen uppvak varje timme tills morgonen. Tar gärna emot tips och råd på hur han kan få ro. Han tar varken napp eller flaska, kämpar fortfarande med det. Ammar helt.
Tacksam för tips! Eller kanske bara en försäkran om att det snart blir bättre för energin är helt nere på botten..

2019-05-27
Thereseemlinden
Thereseemlinden

Måste du kliva upp för att amma honom? Jag har nattammat/sovammat mina barn, de har alltså fått ligga och snutta fritt på nätterna och det har gjort att vi fått sova relativt ostört i alla år.

2019-05-18
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 11 månader

Glömde även skriva att han bara somnar om vid amning...

2019-05-18
Hilda 123
Hilda 123
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...