App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ensamarbete

Jag jobbar inom hotellbranschen och på mitt jobb jobbar vi alltid själva. Det är inte alltid mycket att göra men när det blir stressigt då blir det mycket. Har märkt att jag får sammandragningar och känner ett obehag i magen när detta sker och då har jag inte möjlighet att sätta mig och vila pga att jag måste jobba. Vill förtydliga att jobbar jag kväll är jag helt själv på hela hotellet. Vad jag nu undrar är vad jag kan göra? Känner att jag inte kan jobba så som jag gör men min arbetsgivare anser att jobbet inte är stressigt. Känner mig lite hjälplös när jag bara vill det bästa för barnet. Är i vecka 22 imorgon.

2019-05-16
Rebeccaaa123
Rebeccaaa123
Bebis på 6 månader

Kontakta din läkare på mödravården, skyddsombudet och facket om det behövs. Jag hade en lång kamp med min arbetsgivare, då dom vägrade respektera att jag var gravid och göra riskbedömning och anpassa mina arbetsuppgifter. Slutade med att en ifrån facket fick komma på möte med dom och då ändrade de sig tvärt och bad mig om ursäkt för dom gjort fel. Tyvärr drog jag in facket försent och fick hålla på med det här bråket fram till en vecka innan jag gick hem på mammaledighet.. Fick ju upprättelse sista veckan iallafall X) så ta tag i det på en gång. Varken bra för dig eller barnet. Om du upplever att det är stressigt, så är det det för dig, skit samma om arbetsgivaren säger att det inte är det. Det är ju du som står där och jobbar. Kan arbetsgivaren inte omplacera eller underlätta för dig har du rätt att gå hem på graviditetspenning. Är du inte med i facket så gå med på en gång

2019-05-22
Tzickii
Tzickii
Bebis på 8 månader

Vet du vem som är skyddsombud på din arbetsplats? Skyddsombudet är ansvarig att göra en riskbedömning på dig som är gravid. Personen ska se till att arbetsmiljön inte utger några risker för dig och fostret. Om det finns en risk så är de skyldiga att agera, personen meddelar också det till din chef.

2019-05-17
Skrotmorsan
Skrotmorsan
Bebis på 12 månader

Du går till din läkare och berättar hur du mår. Du kontaktar facket och berättar om situationen. När din arbetsgivare får sjukintyg/sjukskrivning samt telefonsamtal att hantera måste denne agera. Förhoppningsvis kommer din arbetsgivare till sans och reson där hen förstår att det blir mycket större problem om ens gravida arbetstagare får problem med sin graviditet pga arbetsplatsen. Det blir dyrt.

Lycka till och ta din kropps signaler på allvar. Din kropp och ditt barn betyder mest.

2019-05-16
EB00
EB00
Barn på 1 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...