App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Träna nacken

Hej vår 4mån kille har fortfarande svårt att fokusera och hålla nacken/huvudet . Han kan sitta i knät o hålla upp huvudet om han har stöd bakom men huvudet vill gärna dippa bakåt om man inte har stöd bakom. Han ligger på mage av och till och han lyfter huvudet bra o han håller det uppe längre o längre , han rullar även gärna runt på mage om han ligger på rygg. Men om man ska ta upp honom när han ligger på rygg får han inte med huvudet utan man måste hålla i det ? Finns det nått mer sätt man kan träna på .. min bvc sköterska får jag inte bra svar av . Han är ju lite mindre viktmässigt än genomsnittet så tänker ju fortfarande att huvudet är tungt men tycker ändå han borde va såpass stark i nacken nu så han kan hålla det. Nån med tips?

2019-05-16
Mikis
Mikis
Bebis på 14 månader

Här visar en barnfysioterapeut hur man kan hålla sitt barn för att träna nacken och lite annat😊
https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/3928314
Sen ska man inte oroa sig för mycket fast att det är svårt att inte göra det.. det är jätte olika från barn till barn. Ser bara på mina tvillingar hur olika fort det går.. Men ibland säger det bara POFF från att inte ha visat några tecken på att kunna något till att nästa dag kunna det 😊

2019-05-17
Emaliie
Emaliie
Barn på 1 år och 7 månader

Ja ok , de har inte sagt nått på bvc men tycker däremot att min bvc sköterska inte e jättebra. Har funderat på att byta men känns lite taskigt oxå hon är ju snäll o så men verkar inte så kunnig el bry sig så mkt :/

2019-05-17
Mikis
Mikis
Bebis på 14 månader

Det var bvc-ssk som "upptäckte" att hon var lite platt på ena sidan av huvudet och skickade oss till en sjukgymnast som var specialiserad på skall-assymmetri, men sen kom besöken alltså mer att handla om hennes överrörlighet. Jag minns inte exakt hur gammal hon var (detta är 8 år sedan), men hon var nog runt 3 månader.

2019-05-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Ok när fick ni reda på att hon skulle träffa en sjukgymnast?

2019-05-16
Mikis
Mikis
Bebis på 14 månader

Min äldsta dotter hatade att ligga på mage så hon var sen med att lyfta huvudet. Vi fick av en annan anledning (osymmetrisk huvudform) träffa en sjukgymnast och den sjukgymnasten upptäckte då att vår dotter var lite överrörlig och därför förmodligen skulle vara lite senare med det mesta. Ang att stärka nacken fick vi rådet att lägga henne på sängen och rulla henne från sida till sida och vi fick även låna en pilatesboll som vi la henne på mage på så att hon var tvungen att hålla upp huvudet "över kanten" på bollen. Jag gjorde det framför spegeln så det skulle bli lite roligare för henne.

2019-05-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

bär på höften, bär i sele. Det kommer ska du se☺️

2019-05-16
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...