App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Farliga kläder?

Jag och min sambo brukar vara miljömedvetna och satsa på mycket ekologiskt. Men med allt nytt som rör en bebis verkar vi tappa bort oss ibland. Vi fick hem en beställning från Zalando för några veckor sedan med diverse kläder för vår tjej på snart sju månader. Nu slår det mig att vi inte har köpt ett enda plagg som är ekologiskt. Får sån ångest nu över att kläderna ska vara skadliga och ohälsosamma för vår bebis. Vi tvättar alltid plaggen innan första användning, men jag är ändå bekymrad. Ska vi göra oss av med det vi har köpt och skaffa nytt som är ekologiskt? Vet att det är ett slöseri på miljön, men hur hade ni gjort?

2019-05-15
Alvida
Alvida
Bebis på 16 månader

Med mitt första barn tvättade jag alla nya kläder innan hon fick de på sig, men med andra barnet gjorde jag inte det. Däremot har jag alltid tvättat kläderna med parfymerat tvättmedel och parfymerat sköljmedel när de varit smutsiga. Mina barn har å andra sidan aldrig haft känslig hud, hade de haft det hade jag kanske använt oparfymerade produkter tex. Jag skulle inte göra mig av med nya kläder om jag var du, däremot så vill jag verkligen också slå ett slag för Tradera, folk praktiskt taget ger bort jättefina babykläder och då vet man ju att de är tvättade flera ggr och det är bättre för miljön än att köpa nytt.

2019-05-15
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Slappna av! Du kommer att bli galen om du ska tänka så där.
Det enda jag var några med var att tvätta kläderna innan barnen började använda dem. Men även det slutade jag med när de blev större. Tvättar aldrig mina nya kläder innan jag använder dem.

2019-05-15
Norrlänning 1
Norrlänning 1

köp begagnat istället☺️kan hitta massa bra på loppis,tradera å blocket! Klart du inte ska slänga kläderna,tvätta dem ett par gånger👍Har inte köpt ett enda nytt plagg till vår 4 månaders,det är onödigt när de är så små men när de kommer upp i en viss ålder slits kläder på ett annat sätt å då behövs det köpas nytt😊

2019-05-15
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...