App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Inkontinens efter och under graviditeten

Hej när jag var gravid och i slutet av graviditeten så hade jag svårt att hålla tätt och knop övningen hjälpte ej. Utan de skrev bara ut nå byxblöjor till mig och sa att detta släpper fortsätt knip öva. Nu efter 2 år så är det fortfarande inte bra. Och min inkontinens sköterska sa bara. Det är inget att skämmas för det är vanligare en du tror med denna biverkning efter en förlossning och under en graviditet. Vi funderar på Skaffa ett Barn till men vet ej. Är det nå fler här som har eller haft samma problem? Hur har ni blivit bemötta?

2019-05-15
Anna198224
Anna198224

Hej! Upplevt besvär sent i graviditeten med att hålla tätt när man t.ex. nyser och hostar men det var väl mer pga den stora ansträngningen som graviditeten gav bäckenbotten. Tack och lov var det övergående och har inte haft besvär efter förlossningen.
Låter inte som att du har fått ok bemötande. Om det är en skada på muskulatur så hjälper inga knipövningar. Tycker du ska söka hjälp hos någon som är kunnig på bäckenbotten och bli ordentligt undersökt. Går att bli opererad för urininkontinens med. ”Att det är vanligare än vad man tror” är ingen tröst när det begränsar och får en att tveka på att skaffa fler barn.
Stå på dig! Du har rätt till att få rätt hjälp!

2019-05-15
Sahra11
Sahra11
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...