App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Utökad gravidförsäkring- nödvändigt?

Hej, Jag är beräknad om en vecka och har sedan tidigt i graviditeten haft en gravidförsäkring ”bas” via Länsförsäkringar. Inte haft några problem under graviditeten men idag pratade jag med en bekant som berättade att hon tecknat ett utökat skydd. Jag blev då lite orolig och fundersam, är det något även jag bör göra såhär sent i graviditeten eller är det onödigt? Det handlar ändå om ett antal tusenlappar och som jag förstått det är man alltid garanterad vård i sverige oavsett. Hur skulle ni gjort? Väldigt tacksam för svar!

2019-05-13
BFmaj2019
BFmaj2019
Bebis på 10 månader

Jag hade plus försäkring i trygg hansa, kostade 1250 tror jag, och det får man rabatt på barnförsäkringen sen. Jag fick en grad 3 bristning och fick ut 3000 kr pga den försäkringen. Skulle jag skaffa ett till barn skulle jag absolut ha gravidförsäkring igen

2019-05-15
xMariax
xMariax
Gravid i vecka 22

Tack och lov går det ju oftast bra men om det skulle bli tokigt kan det vara gott att man kan få ut ersättning. Valde utökad försäkring också för att försäkringsbolaget drog av summan när man sedan tecknade en barnförsäkring.

2019-05-13
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 32

Man vill alltid utgå från att allt ska gå väl 🌸 när vi skaffade pluspaketet hos Länsförsäkringar kostade det oss 1800:-. Vi är så glada att vi tog gravidplus och inte gratisvarianten. Vi råkade ut för två komplikationer, totalt 5 veckor på sjukhus och otaliga resor fram och åter med bil för tester och kontroller. Fick ut ca 12000:- som gick åt mat, bensin och kläder i stl 38 till vår prematurkille. Vi hade inte kunnat föreställa oss någt av ett och det sista vi behövde var att behöva oroa oss för pengar. Vi behövde inte röra vår buffert utan de pengarna räckte till allt vi behövde när det kändes som att livet rämnade. Samt att försäkringen gav utökat skydd ifall nu sonen skulle drabbats av sjukdomar, dålig syn, hjärnblödning, längre syrebrist mm. Tack o lov verkar han vara helt frisk trots mild syrebrist och näringsbrist i magen. Så 1800:- var inte mycket. Men för de allra flesta går det ju bra. Men jag skulle tagit plusförsäkring igen om vi skulle bli gravida igen.

2019-05-13
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 2 år och 8 månader

För oss va de självklar att välja den andra och inte gratis försäkringen. Inget ska hända men rätt va de är så kan det bli något. Man vet aldrig. Vi tyckte de va bättre att betala lite mera för att vara på den säkra sidan.

2019-05-13
Mars2017
Mars2017

Jag hade en gravidförsäkring med utökat skydd och det är jag glad över att jag hade då det blev akut kejsarsnitt och stor blodförlust så det fick jag en summa pengar för och för sjukhusvistelsen. För mig var det självklart att ha det bästa skyddet som fanns! Men det är ju svårt att ge råd hur du ska tänka 🧐 klart att den summan inte "läker såren" efter det jag var med om. Men gör det som känns bäst för dig och det är ju bara pengar men händer det något som inte ingår i försäkringen får man ju stå för kostnaden själv det är ju det.

2019-05-13
Emaliie
Emaliie
Barn på 1 år och 7 månader

Jag hade ingen speciell gravidförsäkring alls. Gör det som känns rätt för dig

2019-05-13
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 36

haft försäkring extra varje gång! klart man skall ha det! man vet aldrig vad som händer!

2019-05-13
8kee6
8kee6

Jag har alltid bara haft gratis-varianten. Med försäkringar så känns det ju alltid som "onödiga" pengar att betala premien så länge man inte behöver dem, men om något händer så är man ju glad att man har dem... Jag har haft problemfria graviditeter så jag har inte sett någon ökad risk, hade jag haft flera komplikationer hade jag kanske tänkt annorlunda.

2019-05-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...