App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Mat till 1 åring vid utomlands resa?

Hej på er! Behöver tips från experterna själv här! Vi åker till Cypern hela familjen i slutet på Maj, och jag funderar på ni som rest till Cypern med era små från 10 månader och uppåt, hur har ni gjort med mat? Vi har ju all inclusive, vår son är fyllda 1 år, dock är han som en 9-10 månaders då han föddes för tidigt. Så han äter ju det mesta men det får ju inte vara för stora bitar eller massa tillsatt salt i maten. Kök vet jag finns på hotellrummet, men hur har ni gjort? Finns det barnmat på Cypern man kan köpa emellanåt eller är det lättare att köpa mat på supermarket och tillaga lite själv, plus ge honom lite allehanda av det vi äter? Frukost buffén finns ju både smörgås, frukt bär, yoghurt, fil etc att ge, men tänker mer på lunch och middagen?! Bomba mig gärna med tips och idéer :)

2019-05-08
Nyåker
Nyåker
Bebis på 2 månader

Vi var precis utomlands med vår 13 månaders och hade inte med någon mat alls utöver ett gäng klämmisar + välling. Han fick äta maten som fanns på hotellet vid all Inclusive och det funkade jättebra. Fanns alltid något han kunde äta och var relativt stort utbud :)
Vad gäller mässlingvaccinet så fick han det på sin 12 månaders kontroll. När vår dotter var yngre så fick hon det vid 7 månader (men då fick vi bekosta det själva, man får ta mässlingvaccinet från 6 månader men om det tas innan 12 månader behöver man fylla på vid 18 månader) för att kunna resa utomlands.

2019-05-21
moaeg
moaeg
Barn på 2 år

ok så bra :) nä men man vet ju aldrig på flygplatser eller om andra turister inte vaccinerat sig. Frågade på bvc om vi kunde ta det vid 6 månader men det fick vi inte så resan får vänta😁👍

2019-05-19
8kee6
8kee6

Vi var borta i en en vecka hade med oss 14 burkar tror jag så det skulle finnas till Lunch och middag varje dag. Men hade dem i samma väska som vi checkade in vår vagn i :) Sen hade vi med oss ett gäng klämmisar också.

Ni som frågar om mässlingvaccinet så tog vi det på 1 års kontrollen, bad om att få det då vilket BVC tyckte var jättebra så att vi var skyddade och vår BVC tycker att man borde få det tidigare med tanke på att smittan blir vanligaRe igen :(

2019-05-18
Påfågelöga
Påfågelöga

Sandrica, jag kommer nog köra på den varianten. Han äter ju det mesta och i värsta fall är det bara mosa och dela lite extra :) välling kommer vi ju få ta med oss att ha till natten, men i övrigt kommer nog inte maten vara ett problem alls. Någon av er som har bra tips på roliga små leksaker man kan ta med då på planet?

2019-05-18
Nyåker
Nyåker
Bebis på 2 månader

Ja vi har ju fått ta mässling vaccinet. Nu är ju inte Cypern drabbat av det, men då vår Ivar är prematur så ansåg BVC att det var bäst för honom.
Jag ringde och rådfrågade dom innan :)

2019-05-18
Nyåker
Nyåker
Bebis på 2 månader

en nyfiken fråga..ni som åkte utomlands innan barnet var 1 fick ni lov att ta mässlingvaccinet innan då?

2019-05-12
8kee6
8kee6

Påfågelöga hur länge va ni borta? Tänkte mest på packningen, det måste blivit galet många burkar i väskan 😅 hur gjorde ni med det?

2019-05-12
EB00
EB00
Barn på 1 år och 8 månader

Var utomlands när sonen var 1 år och 3 mån vi hade med burkar, klämmisar och Grötpulver. Till lunch och middag åt han för det mesta burkmat innan vi gick ut och åt på kvällen. Sen åt han lite av det vi åt till lunch och middag. Frukost så fick han ofta Gröt på rummet innan vi gick till frukostbuffén för att inte vara vrålhungrig. På frukostbuffén åt han sen lite småplock

2019-05-11
Påfågelöga
Påfågelöga

Vi tog med till dottern när vi åkte till Grekland men hon åt mest maten på all inklusive. Där finns alltid nåt de kan äta. Typ pasta ä, grönsaker m.m. Tror faktiskt inte du kommer att behöva att ha med men i säkra fall så ta med lite om de känns bättre. /)

2019-05-09
sandrica
sandrica

Sonen var i grekland första gången vid tio månader. Vi tog med gröt och klämmisar (han hade helt slutat med mjölk vid denna tid). Klämmisar är superbra att ha med sig då vi ofta gick ut på längre promenader och utflykter och då slipper man tänka på att fixa matställen så himla ofta. Utöver det smakade han på frukostbuffén och av det vi åt. Det enda vi köpte i affären åt honom var festisar och bananer.
Visst blir maten inte lika varierad som hemma, men det fungerade jättebra i en vecka. :)

2019-05-09
illusiona
illusiona

Undrar också då vi åker till Grekland när dottern blir 1år.. förhoppningsvis äter hon mer bitar då och kanske kan äta kyckling, couscous, potatis osv där på plats. Gröt däremot måste vi ta med och klämmisar är ju bra om vi gör utflykter osv.

2019-05-08
EB00
EB00
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...