App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

9 månader - äter bara gröt och välling

Vår lilla tös började äta gröt direkt efter vi avslutat amningen när hon var ca 3 månader och började med välling på natten när hon var 6 mån. Men - hon hatar allt som inte är gröt! Inte intresserad av plockbitar jag lägger fram, får kväljningar av olika smakprov av mat och har ibland kräkts rakt ut. Spagetti och köttfärssås på burk går väl an, men hon tycker inte om det. Hur ska jag göra? Börjar tappa orken och motivationen att stå och koka/laga all denna mat som hon ändå inte tycker om och jag bara får slänga och blanda till gröt i slutändan.. kommer det av sig själv eller bör jag göra nåt annorlunda? Hon har fått sina första två tänder nertill nu. (Hon äter smörgåsrån, majskrokar och gillar att suga på all sorts frukt)

2019-05-07
rebeckahs
rebeckahs
Barn på 1 år och 7 månader

Tänker att du skulle kunna ge grötklämmisar med frukt och sedan byta ut klämmisarna till enbart frukt och tillslut mat (först enbart grönsaker och sen med protein i). Så att barnet lär sig själva metoden och sen smyga in andra smaker.

2019-05-09
Sofian
Sofian
Bebis på 17 månader

Jag vet inte vad för mat du testat men kan det kanske vara så att hon har svårt för att svälja bitar? Min son har haft det och har då ofta spytt upp maten, trodde att han inte tyckte om det först men förstod sen. Är hon intresserad av mat när ni äter? Ge henne då från era Tallrikar. Testa även sötpotatis, ungstekt i små kuber älskar min son, det är supermjukt och sött 😀

2019-05-07
MammatillL
MammatillL
Barn på 1 år och 11 månader

Gav du det till lunch och middag då? Eller hur såg en dag ut i matväg 🍲🥣 och hur gick det till när när du gick över till hela måltider med vanlig mat?

2019-05-07
Emaliie
Emaliie
Barn på 1 år och 7 månader

För att göra ett problem mindre sluta laga specialmat åt barnet, ge av de ni äter. Kanske vill ha mer kryddor i.🙂 Vårt barn hatade burkmat man köpte, har alltid fått av vår mat.

2019-05-07
Maandiiis
Maandiiis

Gillar de inte rotsaker heller?
Jag tänker att man kan erbjuda en väldigt begränsad meny i början.
Här gick kokt potatis och t ex palsternacka (köpte palsternackan på burk) ner. Jag mixade och tillsatte smör. Broccoli i potatisen (mixad) funkade också.

2019-05-07
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Vi har samma "problem". ..Vill egentligen inte se det som ett problem😖 men just det Känns så jobbigt..Båda tvillingarna är exakt likadana med så frustration x 2.. Undrar också vad man ska göra.. Hur man ska tänka när motivationen är slut.

2019-05-07
Emaliie
Emaliie
Barn på 1 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...