App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

UV-badkläder.

Har en son som kommer vara nio månader i juni. Har tittat lite på badkläder och UV-dräkter inför sommaren men är osäker på vad man ska satsa på. Är medveten om att han inte ska vistas i solen men vill ha tips om vilken typ av badkläder/dräkt som är bra. Ska det vara två delar eller en dräkt? Kanske lättare med blöjbyten om den är tvådelad? Långa ärmar och ben eller kortärmad och korta ben beroende på hur varmt det är? Eftersom det är första barnet så hade praktiska tips från erfarna föräldrar uppskattats.

2019-05-06
Bebis på 17 månader

Vi var inte så mycket på badstränderna när barnen var så små. Vi hade en plaskpool hemma på gården som ställde under äppelträdet.
Vi har aldrig köpt uv-kläder till barnen och de har inte bränt sig på somrarna.

Vi köpte en parasoll på fot som vi hade vid sandlådan så kunde vi flytta runt den.

2019-05-06
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Glömde tillägga att vi nästan enbart hafe uv dräkt på ungen hela förra hemska sommaren. Var bra att ha ett par att varva mellan. Han hade nästan aldrig vanliga kläder (t-shirts, svala långärmade bodys) förutom på kvällen eller inomhus.

2019-05-06
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 2 år och 9 månader

Vi var utomlands när vårt barn var 10 månader.
Vi hade en uv dräkt med långa ärmar och ben (trots 25 grader eller mer var den sval och skön)
Solskydd 50 i ansikten, på fötter och händer, hatt med nackskydd. Minimalt i solen förutom korta minutrar i pool/hav. Ingen bränna och varken för kall eller varm.
Blöjbyte var inga problem. De dräkter vi haft har varit i så stretchigt material och enkelt att byta i.

2019-05-06
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 2 år och 9 månader

Åh, bra tråd! Blir inte heller riktigt klok på det😊 Vill ju inte att de ska bränna sig. Har köpt en långärmad UV-tröja att ha på stranden och ett UV-strandtält. Införskaffat långärmade bomullströjor och klänningar till dottern att byta om till med. Solkräm har jag hört att man inte ska ha på barn under 1 år och att det visst går bra så fort barnet börjat krypa och gå🙃

2019-05-06
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33

Jag har också funderat lite på det... Hur överlevde vi solen när vi var små fyller 30 i år och då fanns inte UV kläder.. Och nu är det en hel djungel 🤪 Men jag tror inte att vi kommer att hänga på stranden i timmetal och vad bör man köpa då? Så behöver också tips!

2019-05-06
Emaliie
Emaliie
Barn på 1 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...