App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Försök till andra barnet

Hej, alla! Jag har en dotter som är nu 1,5 år. Är så himla glad för att jag fått henne, men nu försöker vi med barn nummer 2. Det är samma pappa som det va till dottern, och med dottern tog det på första försöket. Vi har nu försökt i 4-5 månader och kommer ingenstans. Jag blir bara mer och mer ledsen för varje dag som går. Hur kan det ta så lång tid med andra då dem säger att man har lätta att bli gravid med andra barnet? Jag fattar ingenting. Känns ju jobbat om vi som bara är 20-21, har redan dåliga ägg och så.... eller kan det hänt något inget första graviditeten? Hjälp mig...

2019-05-06
EmiliaNilsson_
EmiliaNilsson_
Bebis på 1 månader

Hej,
Tror som ovan att det gäller att släppa tankarna. Skitsvårt jag vet men det var det som hjälpte för min del iaf. Vi försökte från mars/april förra året och ingen bebis blev det. Vid nyår tänkte jag att nu koncentrerar jag mig på att stärka upp kroppen inför en graviditet och släppte mer på stressen/tankarna. Då tog det sig nästan med en gång.
Alltså, försök att inte tänka så mycket på det utan fokusera på annat istället.
Lycka till :)

2019-05-08
mhe1985
mhe1985

blev oxå gravida direkt med första barnet. Det andra barnet (fortfarande i magen) fick vi dock kämpa med i några månader. Vi blev oxå jätte oroliga då man hade räknat med att det skulle gå så enkelt. Men i efterhand kan jag nästan se och förstå varför vi fick kämpa med att bli gravida en andra gång, för oss var det väldigt mycket stress i vardagen samtidigt, och vi ville så himla gärna bli gravida att vi försökte nästan för mycket, vi vände ut o in på oss själva för att vi skulle bara lyckas. Men ingenting hände. Efter ett tag "gav vi upp", hipp som happ blev jag gravid direkt när vi inte överspelade och försökte för mycket. Man måste släppa tankarna och försöka känna sig okej med om det inte blir direkt, tror en stor sten av stress försvinner då, och då går det lättare. Önskar er all lycka 😊

2019-05-07
Anniie_S
Anniie_S
Bebis på 3 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-05-07
Anniie_S
Anniie_S
Bebis på 3 månader

Jag blev gravid på första försöket, slutade i missfall, och sen dröjde det 6 månader innan jag blev gravid igen. Allt upp till ett års försök är normalt, så inget behöver ha blivit fel efter första graviditeten.

2019-05-06
emc85
emc85

Samma hände mig. Blev gravid på första försöket med mitt äldsta barn och med andra tog det ca 6 månader. Så länge det inte tar mer än 1 år så är det inget du behöver oroa dig. Det är vanligt har jag hört.

2019-05-06
mirlinde
mirlinde
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...