App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tredje missfallen, vad ska jag göra?

Hej, jag har precis fått bekräftat och gått igenom mitt tredje missfall i vecka 13, alla missfall har gått på samma sätt i stort sätt. Jag har lätt att bli gravid men efter vecka 7 händer något och fostret dör. Vi vet att det levde i slutet av vecka 6 denna graviditet. Jag får inte göra en utredning eftersom jag inte är över 25 ännu. Så jag tänkte fråga vad kan jag göra nu? Kan jag vända mig till vårdcentralen eller mvc för att få progesteron utskriven till nästa graviditet? Har läst att det ska kunna hjälpa vid tidiga missfall. Har även tagit venlafaxin i flera år, min doktor påstår att denna inte alls kan ha någonting med missfallen att göra men jag är osäker. Är det någon som vet något om det?

2019-05-04
Novalace
Novalace
Bebis

Heej, beklagar verkligen. Jag har haft tre missfall där alla foster dött i vecka 6. Vi är gravida igen i vecka 11, vi har fått hjärtslag bekräftade i vecka 6, 8 och 10.

Jag gjorde en missfallssutredning, gyn hittade inga avvikelser men jag gjorde en hel del efterforskning på internationella sidor (info på eng) då vi har väldigt dålig kunskap om missfall i Sverige och jag vägrade acceptera gyns svar. Jag läste på om blodförtunnande och progesteron vagiatorer. Jag tjatade till mig dem från min gyn och har tagit både blodförtunnande trombyl och progesteron Lutinus från ägglossning. Om du inte får Trombyl och Lutinus utskrivet byt då gyn, gå till en privat gyn. Stå på dig!

2019-05-05
Adana
Adana

Jag vill bara beklaga det som hänt dig! Jag fick mitt andra missfall i onsdags och känner verkligen att jag vill sända dig en stor dos kärlek! ❤️❤️❤️

2019-05-04
March
March

Venlafaxin är Kategori C

Läkemedel som hos människa genom sina farmakologiska effekter har gett eller på goda grunder förmodas kunna medföra risk för fostret och/eller det nyfödda barnet utan att vara direkt missbildnings­framkallande.

Den kan ge upphov till symptom hos nyfödda barn med bla svårt att andas. Den risken finns med alla ssri och snri preparat.

Jag skulle tro att du bara haft otur. Förmodligen har något vart fel med fostret och naturen har avslutat graviditeten pga det. Har du ett 4 missfall kan det vara klokt att söka hjälp från vården.

Det är med största sannolikhet ingenting du gjort eller kan påverka som lett till missfallen. Sänder styrkekramar och hoppas det ska gå vägen för dig.

2019-05-04
viva91
viva91
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...