App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sluta med blöja

Hej! Snart dags att för sonen att lägga blöjan, iaf dagtid, och behöver alla tips vi kan få. Hur gjorde ni? Tack!

2019-05-04
MizzzJ
MizzzJ
Bebis på 17 månader

Vi slutade med blöja dagtid på sonen när han va 2 år o 8 månader. Han va torr nattetid så han slutade ha blöja på natten innan vi tog bort blöjan på dagen. Vi försökte med klistermärke som belöning men han tyckte inte d va så kul, så vi har enbart berömt o uppmuntrat honom. Det har gått bra han säger till när han ska gå på pottan, men kan fortfarande ibland bajsa i kalsongerna.

2019-05-04
1rema
1rema

Han blir 2,5 år i sommar så tänker att det hade passat bra och sluta på semestern. Han brukar kissa där när man sätter han efter han sovit eller om det gått par timmar och man märker att blöjan är torr. Och när han kissar på pottan så blir han glad och säger till att han gjort det. Men går han i blöjan så säger han inte från än. Bajsat har han gjort en gång så det gör han gärna i blöjan.

2019-05-04
MizzzJ
MizzzJ

Är din son inte intresserad av att gå på pottan kan jag förresten ge ett konkret tips: vi lät barnen sätta ett klistermärke på pottan varje gång de överhuvudtaget satte sig på den och om de kissade el bajsade i den fick de en liten grej (jag hade samlat ihop en påse med typ Kinderäggs-saker, mina gamla suddigum i olika former etc. Småkrafs vi hade hemma alltså).

2019-05-04
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 16 månader

Hur gammal är sonen? Är han intresserad av potta eller toa? Mina döttrar har varit runt 3 år när de slutat med blöjan, inte jättetidigt men heller inte uppseendeväckande sent heller. Vi har envisats med potta och när de har haft samma blöja en hel dag har vi testat att ta bort den. Det har varit relativt få olyckor, speciellt hemma, på dagis har det i perioder varit fler. Men sammanfattningsvis har vi låtit barnen styra det mesta och inte forcerat fram nåt, det blir nog bara frustration och besvikelse från alla håll då.

2019-05-04
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 16 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...