App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Moderkakan ville inte komma ut.

Vid min första förlossning med dottern för 2 år sedan så ville inte moderkakan komma ut, när läkaren tillkallats så tryckte hon på magen medans jag tog lustgas och svimmade av, moderkakan kom ut men en bit blev kvar vilket resulterade i att de fick rulla ner mig på operation, söva ner mig och plocka ut den biten. Jag förlorade uppskattningsvis 3.7 liter blod. Jag är nu gravid igen och ska föda om 4 månader, är såklart orolig för att detta ska hända igen. Är det någon mer som varit med om liknande?

2019-05-03
Nilssonlindaa
Nilssonlindaa
Bebis på 6 månader

Tack för svar och vad skönt att det gick smidigt för dig! Jag ska prata ännu mera med min barnmorska om min oro men det känns ändå okej nu, personalen vet ju om vad som hände första gången så dom bör vara redo nästa gång 😊

2019-06-10
Nilssonlindaa
Nilssonlindaa

Nu fick jag mitt andra barn och jag födde moderkakan utan något problem, dock fick jag direkt dubbeldos oxytocin - detta bestämde jag med min barnmorska på ett av besöket när jag nämnde min oro om att jag kommer få problem med det igen samt att jag var oroligt att jag återigen kommer blöda mycket. Min tips är att ta det upp med din barnmorska och be henne skriva en anteckning eller be om att få komma i kontakt med en aurora-barnmorska och prata med henne om hur det var vid tidigare förlossning och be henne att skriva en anteckning. Hoppas det löser sig för dig lika smidigt som det blev för mig. Lycka till.

2019-06-10
SILA81
SILA81
Bebis på 9 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-06-10
SILA81
SILA81
Bebis på 9 månader

Jag hade också problem med att födda moderskaka. De gjorde flera försök med oxytocin, tillkallade läkare, moderskakan kom ut vid sista försöket dvs om det inte kom ut då skulle jag opereras, tur att det inte behövdes. Jag ska föda nu igen om ca 4 veckor. Om jag kommer ihåg skriver jag sedan hur det gick :-)

2019-05-05
SILA81
SILA81
Bebis på 9 månader

Jag födde mitt första barn i oktober förra året och då ville inte moderkakan komma ut. Dom försökte i en halvtimma men fick inte ut den, så jag rullades ner på op och där fortsatte försöken. Efter 2 timmar utan resultat var dom tvungen att söva ner mig då spinalbedövningen började släppa. Vaknade upp 3timmar senare och hela moderkakan satt fortfara de fast. Fick ligga på Iva då jag förlorat 4,7liter blod och dom var rädda att jag skulle börja blöda kraftigt. Dagen efter magnetrönkades jag och dom tog beslutet att jag skulle flyttas till ett annat sjukhus 16mil bort då det sjukhuset hade mer blod tydligen. Ingen visste vad som skulle hända fick inte äta eller dricka på 4dagar då risken för blödning och akutoperation var stor. Fick inte veta något. Varje dag var det samma svar vi får se hur det är imorgon. Så jag låg där uppkopplad till en massa apparater och fick en massa mediciner som gjorde att jag inte skulle blöda ihjäl. De ville vänta och se om moderkakan skulle komma ut av sig själv. Så jag, min man och vår nyfödda dotter spenderade hennes första 2 veckor på sjukhus innan dom Äntligen bestämde sig för att prova med operation igen. Tack och lov lyckades den operationen, men det hade tagit väldigt lång tid och det var mycket svårt. Jag fick iaf behålla min livmoder. Fast just där och då hade jag ville jag bara att dom skulle operera bort sliten så vi fått komma hem. Tack vare det så fick jag extrem dålig start med mitt barn, förlossningsdepp som jag fortfarande kämpar med 6månader senare.

2019-05-05
Saandoora
Saandoora
Bebis på 17 månader

Moderkakan ville inte komma ut med mitt första barn. De satte till slut akupunktur som fick den att lossna efter en timme så det var på håret att det blev op men slapp tackochlov det. Med mitt andra och tredje barn slank den ut efter bara några minuter utan problem.😄

2019-05-03
mammaeh
mammaeh

Var med om det också. Fick Oxytocin injektion och försöka krysta ut moderkakan och barnmorskan drog lätt i navelsträngen och tryckte på magen. Efter att försökt ca 30 min kallade de på läkaren som ringde direkt till operation. Efter 45 min kom jag in på op.sal och läkaren tog bort moderkaka och hinnor som var kvar. Behövde inte bli sövd utan fick läkemedel i EDA kateter. Förlorade ”bara” 1,5 liter blod. Moderkakan måste ju ut inom en timme pga den stora blödningsrisken. Det som var positivt med det var att jag fick mina bristningar och ev förlossningsskada undersökt och sydd av läkare på operationssal med bra belysning. Känner rädsla att detta ska hända igen. Ovissheten är jobbig. Ta upp det med din barnmorska och skriv i journal och förlossningsbrev att du vill att de tar dig direkt till op om det skulle bli samma bekymmer igen.

2019-05-03
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...