App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sitta bredvid babyskydd.

Tänkte höra om det är några regler om att man inte får sitta 2 vuxna personer i baksätet bredvid babyskyddet med lillen i. Tänkte om det är någon säkerhets grej att man bara får sitta en vuxen med bredvid babyskyddet och att mitten sätet måste vara ledigt?

2019-04-29
Karrooh
Karrooh
Bebis på 11 månader

”Avståndet till instrumentbrädan, eller till sätet framför, ska vara så stort som möjligt. ” står det på trafikverkets länkade sida. Så inget ska ta emot om man råkar krocka. Bara bälte eller isofixen som ska hålla babyskyddet på plats.
Anledningen till att många säger ”säkrats bak mitten” är: du är i rondell eller kör på huvudled. En dåre tittar inte åt ditt håll och kör på i full fart från höger, vill du ha bebisen i passagerarsätet fram eller höger bak?
Eller: påkörd från vänster, vill du ha bebis vänster bak?

Nu får man ju ta hänsyn till vad som känns bäst när man åker ensam mycket med barnet, vad som fungerar rent praktiskt.

2019-05-01
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 2 år och 8 månader

Har man isofix spelar det nog inte så stor roll om babyskyddet sitter i mitten, men skulle nog inte ha det i mitten med bara bältet... Säkraste måste ju ändå vara bakom ett säte.

2019-05-01
xMariax
xMariax
Gravid i vecka 22

https://www.trafikverket.se/resa-och-trafik/Trafiksakerhet/Din-sakerhet-pa-vagen/Sakerhet-i-bil/Barn-i-bil/Babyskydd/

Här står det lite om detta ämnet, men mitten bak känns inte som det säkraste. Min kompis dog sittandes mitten bak medan hennes nyfödde överlevde sittandes höger bak när de frontalkrockade.

2019-05-01
Jejj
Jejj

Men vänta lite här nu, är det BÄST att ha babyskyddet i mitten bak? Det har jag trott var den sämsta platsen, vet inte om jag trodde det eftersom det inte finns nåt säte framför som stoppar om man skulle krocka.

2019-04-30
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

vi har bebis i mitten bak i bilen. bakom föraren sitter dottern bakåtvänd på 3 år. bakom passegerarsätet sitter 1 vuxen (tight som fan)😂 och längst fram i passagerarsätet sitter sonen framåt på 4,5 år.

2019-04-30
8kee6
8kee6

Nej så länge babyskyddet är fastsatt på rätt sätt så finns inga fler regler. Dock är ju det säkraste att bebisen är bak i mitten av bilen.
Men man bestämmer ju själv vad som är lättast. Vi har både haft babyskyddet fram (när jag i början var mycket själv och behövde använda bilen kändes det bättre) och även bak. Känns det lite osäkert kan man montera upp spegel som man ser genom backspegeln för att ha koll på barnet.
Däremot, har man som oss en småbil får vi inte plats två vuxna bak med barnstol. Såvida man inte är stl 32 😂 enda nackdelen.

2019-04-30
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 2 år och 8 månader

Nej, det finns inga såna regler eller rekommendationer :) varför tror du det?

2019-04-30
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 36

Av vilken anledning? Det har jag aldrig hört isåfall. Jag väntar tredje barnet så snart kommer vår bil vara fylld till bredden av ungar och bilstolar av olika modeller. ;)

2019-04-29
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...