App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Alla gravida där ute eller ni som varit gravid.

Detta som jag ska skriva nu är INTE OKEY ASSÅ. Jag fattar inte personer som tror sig ha rätten att kommentera ens kropp nu när man är gravid. Är själv gravid i vecka 28 och ha en stor mage enligt mig själv. Jag har kämpat innan min grav att gå ner i vikt, Vilket jag lyckades med och höll mig på min vikt. Och nu är det ju självklart att man går upp i vikt och att kroppen förändras. Men vart nånstans tycker folk det är ok att säga oj vilken mage du fått. Eller oj vad stor du har blivigt. Eller lilla tjocka. Är så trött på alla som tror detta är ok bara för att man är gravid. Inte skulle inte säga det till nån som inte var det. Men det finns faktiskt dom som tycker detta är jobbigt. Det finns dom med komplex över sina kroppar. Snälla ni sluta med detta. Det kan såra mer än vad ni tror. Det finns dom som mår jätte dåligt över att just gå upp i vikt även om man är medveten om att de är naturligt, men för alla är det inte lätt. Så kan vi bara tänka oss för en extra gång innan man ger en kommentar.

2019-04-26
Mamma0607
Mamma0607
Bebis på 8 månader

Smällfet???? 🤯 Han borde ha fått en fet smäll snarare!

2019-05-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Fick höra av en kollega "oj hur ska detta sluta du är ju smällfet redan nu" är i vecka 22 och tycker jag har mage ja men inte att jag är onormalt stor. Och vad har han för rätt att kommentera det? Sen allas jävla händer. Snälla snälla snälla, fråga först.

2019-05-16
Rebeccaaa123
Rebeccaaa123

Det finns en sak man kan göra. Det passar även för alla slags ogenomtänkta kommentarer och personer som häver ur sig skumma saker. Poängen är att få dem obekväma och fatta att de sagt något dumt.
När de gör något eller säger något svarar du bara inte, kanske säger ”-öh..okeeeej” och tittar på dem.
Kan du höja på ena ögonbrynet är det bra 😂😏
Ofta reagerar de genant och börjar förklara sig, och vips har du fått en person att tänka efter varför du inte reagerade med ett ”åh hihi!” Som alla andra gjort innan...
Ett annat effektivt sätt är att starkt rygga tillbaka om de försöker ta på din mage. För nej, det är inte ok att ta på dig😂 skulle man gå fram till en karl med kulmage och klappa på den?! Nä.
Kanske inte samma sak, men alla förstår poängen.

2019-04-26
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 2 år och 9 månader

Håller med om att det är super konstigt att man överhuvudtaget ska kommentera vare sig man är gravid eller inte. Och att någon som man inte känner så bra och helt plötsligt bryr dig och ska ta på magen och saker.
Har hänt mig med. Men ingen får ta på min mage det är min kropp oavsätt. Vad vill man uppnå med det. Jag har nog aldrig tagit på nåns mage eller kommenterat nej men oj så stor du är.
Tånkte också på det att alla magar är olika stora barnen är olika stora i magen. Men jag som har ett extremt kontrollbehov tycker detta med att just kommentera min kropp är inte okey nån stans. Då mina tankar kan i stället gå åt fel håll. Vad då är jag inte tillräckligt stor? Växer inte bebis som den ska osv. Ett onödigt orosmoment skapas.
Fast jag har tyckt att det har varit och är väldigt jobbigt att prata om min graviditet över huvudtaget.

2019-04-26
Mamma0607
Mamma0607

Jag har alltid varit väldigt smal utan att kunna gå upp i vikt. När jag varit gravid två omgångar har jag gått upp ca 10 kg o sen fått tillbaka min vikt efter att barnen varit födda. Jag älskade att vara rundare, så jag hade inte ont av att någon sa något.

2019-04-26
1rema
1rema
Barn på 3 år och 9 månader

Jag tycker det är jättekonstigt och opassande att folk kommenterar andras kroppar överhuvudtaget. Varför bryr man sig så mycket om andra? Så länge man är en frisk och glad person så spelar det väl ingen roll Hur man ser ut? När jag var gravid för ett par månader tillbaka så hade jag en ganska stor och fast mage, och fick det ganska tidigt. Jag själv tyckte det var mysigt och den var inte speciellt jobbig att ha där fram till cirka sista månaden, då det började bli tungt. Men samtidigt så hade jag ganska mycket vätska i kroppen. Så mina fötter, händer, ansikts form, läppar, näsa osv var väldigt svullna. Satt i badkaret varje dag i kalt vatten pga att det var så obehagligt. Detta kommenterade folk HELA tiden. Jag blev verkligen ledsen och sårad. Kände mig ful hela tiden. Om folk inte hade kommenterat det så kanske jag hade tänkt på det mindre.
Jag tycker iallfall att om man inte har något snällt eller positivt att säga så håller man mun. Det kommer iallfall jag alltid att göra. ❣️

2019-04-26
JaAj
JaAj
Bebis på 16 månader

Hej! Jag är också gravid i v 28 och här kommenterades magen mer i början, när det började synas. Men jag har fått klappar på magen av halvt främmande kollegor som jag typ aldrig pratat med etc. Alla regler slutar tydligen att gälla runt gravida. :/ Jag väljer dock att tro att folk inte kommenterar och klappar magen av ondo utan att det helt enkelt är så fint och fascinerande med gravida kvinnor att man inte kan hålla fingrarna eller tungan i styr. ;)

2019-04-26
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...