App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

3 månaders äter ofta

Jag har en tre månaders som äter ersättning ca varannan timme dygnet runt just nu. Hon äter ganska lite åt gången , max 130 ml färdigblandat. Kan man göra något som gör att hon äter mer men sällan? Det är en ganska stor tjej också på 64 cm och 7 kilo och jag är inte orolig över att hon får i sig för lite.

2019-04-26
En annan kanin
En annan kanin
Barn på 2 år och 9 månader

Min son är 5månader och äter fortfarande varannan timme på dagarna. På nätterna klarar han cirka 4-5 timmar. Personligen tycker inte jag att man ska försöka ändra så pass små barns matrutiner. Är dom hungriga så är dom, deras behov ska styra i den åldern. visst kan det vara jobbigt för oss vuxna men sånt är livet.

2019-04-27
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 5

Tack för tipset!
Jag är inte särskilt orolig för att hon äter för lite utan jag tänker att det är nog bra för henne och mer bekvämt för oss föräldrar. Ska definitivt testa att dra ut lite på tiden lite grann.

2019-04-27
En annan kanin
En annan kanin
Barn på 2 år och 9 månader

Min 3,5 månaders kille äter också ersättning, ca 200ml åt gången ungefär var fjärde timme, på natten kan det gå ca 8 timmar mellan mat. Han är dock lite mindre än din (5,5kg, 61cm). Men, tror inte du behöver oroa dig för att din bebis får i sig för lite, det är ju dygnsmängden som räknas och äter man varannan timme så borde det ju bli tillräckligt/dygn. Jag fick tipset från BVC att försöka förlänga tiden mellan mat litegrann varje dag när han åt varannan-var tredje timme. När han verkar hungrig, byt aktivitet typ gå runt en stund, gå till skötbordet och byt blöja, lek med en leksak etc för att dra ut på tiden lite så att man hela tiden förlänger tiden mellan matning en stund. Behöver inte vara längre än 10 min åt gången, bara så att man hela tiden ökar lite. Fungerade bra för oss! Med längre tid mellan varje matning borde bebisen också tillslut orka äta mer varje gång om magen hinner bli tom.

2019-04-26
Thisisemelie
Thisisemelie
Gravid i vecka 10
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...