App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vet någon ?

Vet något hur länge barn blir mätta på amning efter 6 månaders då. Ex: Min som äter från dag till dag. Men dagar han inte äter blir han mät på amningen? Han blir snart 1 år. Ammar fortfarande hel tid.

2019-04-26
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Som jag förstår så är ju bröstmjölken lika näringsrik efter 1 till 2 år som då man ammar de där första månaderna. Däremot är ju behovet större så tror inte bröstmjölken vid ett års ålder handlar så mycket om att bli mätt, utan mer om närhet, trygghet mm. Jag ammade ju min dotter i nästan två år och hon åt bara bra ändå, men ju större hon blev desto glesare mellan tillfällena och sista halvåret ammade jag bara en gång per dag. Sonen är nu 15 månader och han kan äta tre portioner till middag och dricka ett helt glas vatten och en hel gröt portion på kvällen och så ammar han ändå. Men mitt tips är bara att håll tiderna med frukost, mellis, lunch mm och komplettera med amningen, ju mer man får till tiderna med mat och även med sömn desto mindre amningstillfällen blir det. Men jag tror det handlar mycket om närhet och inte bara om näring

2019-05-01
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Tack för dit svar :) jo han äter växer och mår jätte jätte bra. Lite mer än bra också nör det kommer till maten. Men mina tankar va lite mer typ kanske kan finnas nån timma de dax för mat han kanske inte äter eller så och vill istället ha bröstet. Så jag bara funderar lite på om han fortfarande bli mätt på bröstet eller om de bara en tröst för honom så han inte använder napp. :)

2019-05-01
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Hej!
Mitt tips är att kontakta din BVC för lite matrådgivning specifikt för er. Allt beror på hur just din son mår, utvecklas och växer 😊
Men generellt säger man att det är bra att efter 6 månader komplettera amningen med vanlig mat för att ge ytterligare näring, ex järn då bröstmjölken inte innehåller tillräckligt av det för att helt täcka barnets behov. Så det handlar sällan om enbart mättnadskänsla, då han alldeles säkert suger sig mätt de dagar han inte äter annan mat, men att han eventuellt kan behöva ytterligare näring från vanlig mat också.
Hoppas svaret gav dig något iaf 😊 Lycka till //en Bvc-ssk

2019-04-30
EllaBella87
EllaBella87
Bebis på 17 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...