App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Magsjuka på förskola

Undrar verkligen om det är normalt att det går magsjuka var och varannan vecka på förskolan? Och vad man kan göra åt saken? Bara att härda ut eller? Dottern började på ny förskola i November och jag tror på riktigt att vi har haft magsjuka minst en gång i månaden sedan dess. Det är så himla tröttsamt. Vi är hemma minst 48 timmar efter sista symptom om inte mer. För 2 veckor sedan fick vi meddelande om att magsjuka går. Jag själv (höggravid) blev magsjuk och nu ikväll igen kräktes dottern. Hur fasen gör man för att undvika skiten? Och snart kommer ett syskon. Vet inte hur jag ska stå ut!? Att tillägga så är vi alla friska när vi har långledigt. Dessutom har jag emetefobi. Så för mig finns det inget värre. Har försökt med KBT men fungerade inget bra för mig

2019-04-25
Okonkret
Okonkret
Bebis på 10 månader

Det måste ju finnas någon typ hygiensköterska som är ansvarig för förskolorna i kommunen.
Jag skulle absolut kolla med kommunen. Det är ju inte ok med magsjuka en gång i månaden.

2019-04-26
Norrlänning 1
Norrlänning 1

det har gått ganska mkt magsjuka och eftersom vi har en ganska nyfödd här hemma vill jag inte chansa! mina barn älskar också förskolan men nu när bebisen har kommit vill dom nästan jämt vara hemma😀Så det kan ju bli så med så slipper ni att bebisen blir sjuk med! vår fick rs när hon var 1,5 vecka av syskonen

2019-04-26
8kee6
8kee6

Men ska man behöva ringa varje morgon för att dubbelkolla om magsjuka går? Känns som mycket begärt. Mitt barn kommer att gå måndag-torsdag när syskonet kommer. Men ska det vara så här så vill jag knappt att hon går alls. Fastän jag vet att hon älskar förskolan. Vi är noga med hygienen hemma. Tvättar och spritar händerna när vi varit iväg någonstans, efter toalettbesök och innan vi äter. Ändå blir vi sjuka.
Och särskilt jag då eftersom jag måste ha sämre immunförsvar eller något nu när jag är gravid

2019-04-26
Okonkret
Okonkret

vissa magsjukebaciller går inte bort med bara ”sprit” utan skall tas bort med klorin exempelvis

2019-04-26
8kee6
8kee6

Mina barn har haft kräksjuka 1 gång i år. Stannar hemma mer än 48 timmar. De går tis-tors och på tisdag morgon ringer jag alltid å hör om magsjuka går (har en bebis hemma också) går det magsjuka så stannar vi hemma. Vet att detta bara funkar om man är föräldraledig men det är skönt att slippa! Vi har vänt några ggr i dörren när magsjukelappen sitter uppe😂 Sedan är det viktigt hur personalen agerar när väl ett utbrott kommer med att avskärma barn men också hur det städas efteråt.

2019-04-26
8kee6
8kee6

På dotterns förskola har magsjuka bara gått en gång i vinter. Som tur va klarade vi oss. Dottern är 4 år och har aldrig haft magsjuka. Men på en förskola i närheten går magsjuka ofta så dom stängde ner i 2 dagar och sanerade hela förskolan.

2019-04-26
Lilsof
Lilsof

Vi fick också hem magsjukan igår... och jag blir lika irriterad var gång. Detta är 5 gången detta året som vi får hem magsjukan.
Tror det mycket handlar om att föräldrar skickar barnen till förskolan för tidigt, vilket för mig är helt oförståeligt. Det är då magsjuka börjar gå runt..
Det bästa sättet att undvika det är att tvätta händerna med tvål och vatten och hålla en god hygien över lag. Sen hoppas på att man slipper det.

2019-04-26
Mandat
Mandat
Bebis på 9 månader

Ja det är hopplöst när det blir det nya allmäntillståndet😔 Vi hade en kortare period med magsjuka på magsjuka och det är fruktansvärt!!!
Men om det är som tantmarina skriver så är jag en av dom som lämnar för tidigt. Har gått på 48 h sen kräk/diarré vilket både fsk och vårdguiden gått ut med. Aptit tycker jag kan dröja länge innan den är helt återställd😳

Dessvärre har fsk inte rätt att neka barn att vara på fsk även fast det gått mindre än 48h men barnen är symptomfria. Jag hade gärna sett en spärr som gör att barn inte får komma till fsk två efterföljande dagar efter magsjuka. Men förhoppningsvis kanske spridningen blir mindre nu när vädret är trevligare och dom förhoppningsvis spenderar mer tid ute. Håller tummarna att ni håller er friska framöver

2019-04-26
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 7 månader

Tror tyvärr att det är många som lämnar sina barn för tidigt, det ska ju vara 48 timmar efter senaste symtom, alltså ska barnet vara helt återställt, matlusten tillbaka osv. Tror många går efter sista kräkningen vilket ju inte räcker. Sen skickar nog många syskonen som inte har blivit sjuka än också, vilket jag antar man måste men är de andra syskonen sjuka finns ju risken att ett barn bär på smittan utan att de brutit ut ännu. Ni kan nog inte göra så mycket. Jag har själv fobi för kräkningar/magsjuka och börjar nästan hyperventilera av bara tanken.

2019-04-25
TantMarina
TantMarina
Bebis på 15 månader

Uppenbarligen finns bacillerna kvar. Antingen ifrån barn som inte är helt symtom fria, eller så finns de på förskolan. Fråga personalen hur ofta dom städar, tvättar och spritar allt. Smittan verkar bara gå runt, runt och åter runt hos er. Hoppas ni blir friska snart.

2019-04-25
Mars2017
Mars2017
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...