App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hon kommer ner hela tiden när vi lagt henne för natten.

Har en flicka som snart blir 4 år och hon har de sista veckorna börjat komma ner och hitta på alla möjliga saker som hon behöver efter läggningen. Hon lägger sig runt 19.00 på kvällen och då har hon varit vaken sen 7.30 på morgonen, alltså nästan 12 timmar. Hon sover inte något på dagarna eftersom det förstör läggningen totalt. Men hon borde ju vara trött efter allt som hon gör på dagarna. När vi lagt henne så kan hon komma ner mellan 5-10 ggr för att hon " behöver" allt möjligt, en bok att titta i, hennes gosedjur kan inte somna, hon måste äta mer o.s.v. o.s.v. Så kan det fortsätta tills klockan är närmare 21.00 och vi börjar fundera på att lägga oss. All min lediga kvällstid går åt till att få henne i säng igen. Känns som det började lite vid tidsomställningen när kvällarna blev ljusare, hon har en rullgardin + att jah har hängt upp en filt för att göra det ännu mörkare men jag har inte sett att det gör någon skillnad. ' Någon som har något tips på vad jag kan göra? Jag vill inte dra ut på läggningen för mycket eftersom hon blir grinig om hon inte får tillräckligt mycket nattsömn.

2019-04-24
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

kan du sätta på en godnattskiva med bamse å lämna henne att lyssna?

2019-05-06
8kee6
8kee6

Fungerar fortfarane inte, hon kan inte lugna ner sig utan det känns mer som hon bara försöker stissa upp sig.
Igår försökte jag med att sitta där och bara stryka henne på magen och benen för att få henne att slappna av och det fungerade till viss del men lillasyster sov oroligt så det blev väldigt upphugget.

Någon som har nån bra ide på avslappningsmetod?

2019-05-06
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

När vi fick pojke nr 2 var nr bara 20 mån. Mun man arbetade flesta kvällar. Jag somnade dem båda i vår dubbelsäng och bar in dem till sina rum när de sov. Lillis ammades och stora fick välling i flaska. Lade dem tillsammans längre, tills lillis var ca 2 och min man fick bättre arbetstider och kunde hjälpa till vid nattning.

2019-04-27
Fiakatten
Fiakatten

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-04-25
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Det fungerar inte just nu att lägga sig med henne eftersom jag har en till liten skrutta ( 17 mån) som jag alltid ligger och ammar till sömns.

Min man jobbar ofta sent ute just nu eftersom vi har bondgård och det alltid finns saker som måste fixas.

Nu ikväll var hon nere en gång men sen tror jag hon har somnat. Så man får väl hålla tummarna för att det börjar gå åt rätt håll.

Vi har påpekat att det är viktigt att vi får egentid men det har inte riktigt gått hem än.

2019-04-25
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Hos oss ligger vi oxå bredvid barnen tills dom somnar. (4,5 år o 3 år dom delar rum) men d e en kamp storasyster är trotsig o lyssnar inte alls på oss. Hon gapar o skriker, hoppar runt i sängen. Springer iväg om hon kan. Nyper oss, försöker sparka. Ibland går vi iväg med henne till vår säng o säger att hon får lägga sig där själv- de vill hon absolut inte. Det är bara stort tålamod som gäller lika ilsk som hon kan va lika kärleksfull kan o va o ge oss massa ömma pussar o kramar o tala om hur mkt hon älskar oss. Det brukar ta 30-60 min innan dom sover. Jag tror det beror på att hon är så trött oxå, hon somnar direkt när hon stillar sig.2019-04-25
1rema
1rema
Barn på 3 år och 9 månader

vi har haft samma med vår 4 åring men vi har sagt att nu vill mamma å pappa ha egentid för det är jätteviktigt för mammor och pappor och det har han accepterat🙂

2019-04-25
8kee6
8kee6

Hos oss lägger vi oss bredvid, pratar om dagen. Ibland läser vi en bok och så ligger vi kvar till barnen somnat.

2019-04-25
Teskedsgumman
Teskedsgumman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...