App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Snart 8-åring måste veta vart jag är hela tiden

Min äldsta blir 8 år i maj och har de senaste månaderna betett sig så ängsligt när vi är hemma. Hon ropar ideligen och frågar vart jag är någonstans. Alltså dagtid på helgen eller på em när vi är hemma. Svarar jag inte direkt, eller om hon inte hör att jag svarar, så ropar hon igen och igen med ökad panik i rösten. Vi flyttade från lägenhet till en 2-våningsvilla på 170 kvm i höstas så ibland får hon "leta" en stund innan hon hittar mig. Då vill hon liksom inget, hon vill bara kolla vart jag är. Hon har ingen separationsångest när jag lämnar henne på skolan, så det är inte där skon klämmer. Nån som känner igen beteendet hos era 7-8-åringar? Jag har givetvis frågat henne själv, men hon svarar bara att hon vill veta vart jag är...

2019-04-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Mamma är ju alltid mamma (=bäst såklart). ;) Ja, men det är det jag tänker, att det är nån fas just nu. Det är ju inte nåt större problem mer än att man blir lite less på att svara Ja var tredje minut när hon ropar, speciellt när man flänger runt som en yr höna och städar, lagar mat, tvättar etc. Jag var mest nyfiken på om nån kände igen beteendet.

2019-04-24
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Du är kanske mer än trygghet för henne än pappa är, jag menar inte att pappa är dålig på nått sätt bara att du kanske inger mer trygghet för henne.

Kan ju vara så att hon börjat fundera på döden och att skada sig/vara sjuk. Vet att jag hade några perioder när jag var liten som jag tyckte hela världen var stor och läskig och ville mest vara med min mamma.

2019-04-24
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Ja, så kan det ju vara. Men hon ropar på mig även om pappa är i samma rum som henne, haha.

2019-04-24
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Hon känner sig kanske lite ensam i det stora nya huset?

Kan ju va läskigt att va helt själv och inte hitta dig direkt. Det måste inte vara samma i skolan bara för att det är så hemma. I skolan är det ju vänner och vuxna där jämt.

Skulle tippa på att hon är lite ängslig för att det är nytt och hon inte är van vid att vara ensam på det sättet.

2019-04-24
viva91
viva91
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...