App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Går detta att lösa?

Jag har BF (26:e) på fredag och vår son på 1 år är nu hos sin mormor till den 28:de och jag börjar få lite panik över att jag VET att det inte kommer komma igång förrän efter BF och då är vår son hemma igen. Min sambo är dödligt besviken och upprörd på mig för jag sagt att han kommer då få ta hand om sonen när jag föder och han missar ju då när nr 2 föds. Hans lösning är att ta med sonen in på sjukhuset och där har jag sagt nej, dels för det är OMÖJLIGT att föda och passa på en 1 åring samtidigt även om vi är två. Sen lever han lite i att vi ska åka hem samma dag som nr 2 är ute, vilket jag sagt nej till också, att så kommer det inte bli. Och nu sitter jag här 3 dagar från BF och är stressad över att jag först gör min partner väldigt ledsen, att jag ska se efter vår son samtidigt som jag hade behövt allt vad en förlossning innebär med lugn och ro osv. Barnvakt har vi ju då ingen då mina föräldrar jobbar och bor långt bort, min sambos föräldrar är inte i livet och barnvakt har vi ingen (umgås inte med mycket folk). Hur ska vi gå till väga? Någon klok människa här som hade kunnat komma med något bra tips?

2019-04-23
stormbarnsmamma
stormbarnsmamma
Bebis på 14 månader

Hej!
Hoppas att det löser sig för er, att bebisen tittar ut när det är dags.
Vet nu inte vart ni bor men jag arbetar på förlossningen (inte som barnmorska) och här får man inte ta med storasyskon till förlossningen, personalen har inte möjlighet att hjälpa till med att ta hand om barn.
Du kan lämna över föräldradagar till din mamma eller annan närstående så hon kan ta hand om sonen under förlossningen. Ta kontakt med försäkringskassan så kan de hjälpa dig om du inte kan läsa dig till det på nätet.

Själv väntar jag andra barnet i juni och har turen att mina föräldrar är pensionärer och bor bara 10 min bort så de kan ta hand om sonen när det är dags.

Hoppas som sagt att det löser sig för er.

2019-04-25
Lixxy
Lixxy
Bebis på 12 månader

Är det verkligen så att de har resurser att ta hand om storasyskon på förlossningen?? Jag fattar ju att man måste ta med syskon in om man inte hinner få barnvakt men jag har nog tagit för givet att personalen utgår från att partnern tar hand om syskonet i väntrummet tills ev barnvakt kommer och tar över. Vi är inte fullt lika oroade, men mina föräldrar bor 4 timmar bort och mina svärföräldrar bor 6 timmar bort. Vi har vänner i samma stad som vi bor, men de har egna barn och arbetar ju såklart, så att ringa de kl 3 på natten är ju långt från optimalt. Vi får se hur det går för vår del... väntar tredje barnet i juli. Lycka till önskar jag er!

2019-04-24
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 11 månader

Vi fick åka in sent en kväll när barn nr 2 skulle födas då fick en granne som vi känner komma o va hos dottern tills på morgonen. Sen fick pappan komma o ta över efter att sonen va född. Men det är lättare när man känner dom. Har ni verkligen ingen ni känner som kan va barnvakt? Här inte hört om någon som tagit med sig barnen på bb, men det kanske går i nödfall.

2019-04-24
1rema
1rema

Gud vad jobbigt, som en annan skrev får du nog helt enkelt ta med den store in till sjukhuset så hjälper dom dig där såklart.

2019-04-24
ElinBFjuli
ElinBFjuli

Vi har tyvärr ingen i närheten, grannarna här känner vi inte då vi bor på bondgård och bara har bott här ett år så man är rätt för sig själv här i trakterna om man säger så. Men min sambo kanske kan underhålla storebror utanför? Hmm, ska fråga min BM på fredag vad hon tycker.
Tack för era svar, hjälper både mig och sambon 🙏🏼

2019-04-23
stormbarnsmamma
stormbarnsmamma
Bebis på 14 månader

Du kan ta med dig det stora barnet till förlossningen utan problem det finns folk där som hjälper till isf och löser det problemet jag menar skulle jag vara gravid o påväg att föda o barnvakten inte kommer så ja då är det bara in med ungarna o åka. Ditt stora barn kommer inte vara med i rummet när du ska föda så klart.. Föräldradagar kan du inte överlämna till någon annan än din man tyvärr.. Har ni ingen vän som kan passa stor barnet?

2019-04-23
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 2 månader

Har ni inga grannar eller jobbarkompisar som ni kan fråga?
Jag skulle lätt ställa upp för någon som inte hade barnvakt för en förlossning.

Och ta med en 1-åring på förlossningen finns inte på min världskarta. Det funkar ju liksom inte. Där håller jag helt med dig.

2019-04-23
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Har du pratat med din Bm om det? Ibland finns det lösningar på sjukhuset.

Undrar lite över om du inte på nåt vis kan ge några föräldradagar till din mamma för att hon ska kunna vara ledig och ta hand om storebror.

2019-04-23
ma78
ma78
Barn på 2 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...