App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ni som blivit sjukskrivna för foglossning

Hej allesammans! Jag fick foglossning i vecka 12 och blev sjukskriven 3 veckor att börja med. Nu är jag i vecka 15 och det har fortfarande inte gått över. Jag har ett foglossningsbälte och jag gör några övningar mot foglossning. Blev ni av med er foglossning? Blev ni sjukskrivna hela graviditeten ?

2019-04-23
Amandaro01
Amandaro01
Barn på 3 år och 1 månader

Jag fick foglossning som började i v.20 men eftersom jag jobbar som grundskollärare var inte jobbet så jobbigt fysiskt förutom att man knappt har tid att sitta ner. Men i v.27 blev jag sjukskriven heltid efter att ha sjukskrivit migsjälv 2 gånger mellan v.20 och 27, och sedan dess har jag varit hemma sjukskriven heltid (är nu i v.37) . Hade också både bälte och övningar men upplevde inte att det gjorde så mycket på mig, fick även ”falsk” ischias som dom kallar det under graviditeten i mitt vänstra ben så det har gjort det värre också. Nu sedan v.36 tycker jag dock faktiskt att just foglossningen blivit lättare, fastän det är ett himla tryck och knakar nertill nu när det närmar sig :)

2019-05-02
Mmirelamm
Mmirelamm
Bebis på 17 månader

Jag blev 50% sjukskriven i vecka 13 för kräkningar och illamående, i v.23 kom foglossningen från helvetet och blev fortsatt sjukskriven på 50% tills jag kom i v.28 och då blev det sjukskriven 75% och går in i vecka 30 imorgon. Får både akupunktur och går hos sjukgymnast men blir bara värre

2019-05-01
JessicaP89
JessicaP89

Hej!
Alla är vi säklart olika, jag blev aldrig sjukskriven, men tänkte ändå svara då det kanske kan inge lite hopp 😊
Jag fick foglossning ungefär samtidigt som du, v 12. Har ett jobb som gick att anpassa lite så det funkade trots att jag knappt kunde gå. För min del hade det bara blivit sämre av att ligga hemma då det gjorde minst lika ont för mig.
Bältet fungerade inte för mig. Jag fick intitialt ordination om vila från intensiv träning och tog sen kontakt med sjukgymnast. Detta blev min räddning. Fick oxå höra från alla hålla att det inte släpper förrän barnet ät ute men det gjorde det för mig! Fick av sgy testa TENS vilket gjorde mig nästan smärtfri i perioder, anpassad sjukgymnasikt samt gravidvattengympa! Så bra! Vid v 20 var jag sååå mkt bättre, klart det kändes lite i slutet av dagen men jag kunde jobba heltid fram till 2 v innan beräknat utan svåra smärtor! Så mitt tips är kontakt med sjukgymnast och få testa TENS via dem!
Lycka till 🌺

2019-04-30
EllaBella87
EllaBella87
Bebis på 15 månader

Hej.
Jag fick foglossningar i vecka 12. Då mitt arbete är väldigt fysiskt krävande så blev jag sjukskriven 100% direkt. Jag förlänger sjukskrivningen var 3-4 vecka så det inte blir något strul med Försäkringskassan.
Jag har extrema smärtor i höfterna, pelvis rygg och på senare tid även i svanken, ett åkte fungerar inte alltid utan vissa dagar är jag sängliggande. Är nu i vecka 20 och enligt läkaren går inte foglossningar över förrän födseln.

2019-04-24
My Falkensten O
My Falkensten O

Det är såklart olika hur foglossning utvecklas under graviditeten. Men för mig började det ungefär lika tidigt som för dig. Dock ganska lindrigt till en början, så jag var runt v 20 när jag blev sjukskriven på 25%. Sedan blev det successivt värre. Kring v 25 jobbade jag bara 50% och från v 35 blev jag sjukskriven på 75%. Jag gick hem på föräldrarledighet två veckor innan beräknat förlossningsdatum. Sista fem veckorna av graviditeten kunde jag knappt gå. Men det behöver såklart inte bli så för din del. Tror dock tyvärr att det är ovanligt att det blir bättre ju längre man kommer i graviditeten. Förutom sista tiden när bebis har fixerat sig, då blir det plötsligt lite lättare igen.
Foglossningsbälte kan man ha mycket nytta av. Jag fick ont mycket i höfterna under tredje trimestern och hade mycket nytta av en sk tens. Det kan jag verkligen rekommendera för att lindra smärtan. Ofta kan man låna det från MVC.
Lycka till med allt!

2019-04-23
Alvida
Alvida
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...