App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Livlig vid nattning

Min pojke är 9 månader, som precis lärt sig ställa sig upp i sängen, vilket är jättekul tycker han. Vid nattningen tar det upp till 1h ibland, även fast han är jättetrött. Han kryper, ålar, ställer sig upp. Vrider och vänder. Ibland blir jag helt galen. Vad kan man göra? Testat allt känns det som. Idag lämnade jag han själv i rummet, kändes som om han blev lugnare då & inte lika uppspelt,tips mottages gärna!! 😅

2019-04-22
CT33
CT33
Barn på 1 år och 8 månader

Vet en pojke där föräldrarna fick ligga tätt intill honom vid nattningen o ha en arm över honom för att han skulle kunna somna tills han va 4 år. Han va så upp i varv o aktivt barn så d va det som fungerade för dom.

2019-05-04
1rema
1rema
Barn på 3 år och 9 månader

Hade samma problem med min dock när han var 6 månader, Min lösning var att få han att vara stilla igenom böcker och ibland nattvisa på mobilen . Få han att vara stilla så länge som möjligt sedan har han fått krypa runt i våran säng tills han slocknar. Och precis när han somnar lägger jag över han i sin säng.

2019-05-03
Förstabarniseptember
Förstabarniseptember
Barn på 1 år och 6 månader

Jag hade inte tagit barnet i vår säng då jag inte vill få in en rutin med barnet att han/hon måste somna där för att kunna sova. Jag är rätt hård med läggningen, jag skulle ha gått in då och då och lagt ner barnet om den satt eller stod. Och gå in endast om det skriker. Om barnet är nöjd men rullar runt osv så låter jag barnet göra det till det somnar. Även om barnet vaknar otröstligt(då det kommer sånna perioder med mycket mardrömmar och dyl) har jag alltid suttit på en stol i rummet och strykt på barnet eller haft barnet i famnen tills den är lugn och lagt ner igen, aldrig till min säng. Vill att barnet ska känna sig trygga i sin säng men ändå veta att vi finns där. Lite hur jag tänker. Hoppas det löser sig för dig och att ni hittar något som passar er :)

2019-05-01
SanUno
SanUno

Tusen tack för ditt svar, måste verkligen testa
Någon annan metod! Ibland förstår jag inte att han orkar själv 😂 ska testa din metod !

2019-04-30
CT33
CT33
Barn på 1 år och 8 månader

Kanske inte är så mycket till tröst, men 1h i den åldern låter normalt i mina öron tyvärr 😂 men skönt att han lugnar sig lite om han får vara ifred.
Har ni testat att få honom att somna i er säng så ni kan ligga jämte och sen flytta över honom?
Vi gjorde så när vårt barn ville stå jämt och omfamnade honom och försökte distrahera med att vi sjöng för att få honom att varva ner. För när vårt barn ville ställa sig upp jämt kunde det pågå hur länge som helst. Lättare att mjukt hålla fast istället och ligga jämte.
Så nu när han nästan är 2 är läggning rätt lätt. Vi lägger oss och sjunger lite och kan ha en arm över honom och mysa och han vet precis vad det betyder, mys och sova.

Så det ni nu har är nog bara en period men kan behövas att ni hittar ett hållbart sätt att natta. Men jag minns att samma period för oss var lite jobbig.

2019-04-23
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 2 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...