App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sluta röka

Jag undanber mig förmaningar och dylikt. Jag vet redan alla risker och jag får redan ångest så fort jag tänder en cigg. Jag fick reda på för ca en vecka sedan att jag är gravid. Jag har alltid tänkt att om jag någon gång i livet blir gravid kommer jag sluta röka på en gång. Det visade sig att det inte var så. Jag rökte tidigare ca 1 paket om dagen, mindre på vardagar eftersom vi har rökfri arbetsplats. Sen jag fick reda på att jag är gravid har jag minskat till runt 7 dagligen. Ni som varit rökare hur gjorde ni för att sluta? Behöver alla tips och all hjälp jag kan få för jag vill verkligen sluta. Dagen efter jag visade positivt försökte jag gå hela dagen utan att röka men jag blev rastlös och fick panik. Jag fick panik för att jag inte rökte och när jag rökte fick jag panik för att jag rökte. Och nej, det är inte så lätt som att bara sluta. Många klarar det säkert men jag tänker att lika många som klarar av att sluta på en gång klarar det inte på en gång.

2019-04-21
Stayalivee
Stayalivee

Jag va i samma sists nu när jag blev gravid
Men jag tog en cigg då oh då när jag verkligen kände behovt av de. Oh tugga mycket tuggumi föe att sönka behovet av det.
Sen fick jag ett tips att ha en onödigt i närheten
Det hjälpte mig att ha en nödcigg man bara har med sig då får man inte den där stressen
Väldigt svårt att sluta men bara kämpa på jag kämpar än nu är vi i vecka 13 men de blir lättare för varje dag som går ibland inte men testa att ha den där nödcigg så tappar man suget oxå för man vet att man alltid har en

Lycka till

2019-04-23
Bäbisno1
Bäbisno1
Bebis på 4 månader

Tro att du måste bestämma dig, jag rökte ända till kvällen innan mitt bröllop. Sen visste jag att jag ville ha barn så fort det gick och då bestämde jag att det var min sista cigg bara sådär. Nu firar vi 7-årig bröllopsdag i augusti.

Har haft några uppehåll innan men inte haft samma ambition när jag slutat innan.

Om du inte kan sluta helt så är det ju bra att du kan dra ner på det, så kan du sluta helt med det senare. Du kanske kan komma på nåt annat att göra när suget sätter in.

Kämpa på så går det till slut.

2019-04-22
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Har rökt två cigg idag. På förmiddagen. Visst har det varit jobbigt men det har gått. Tack för alla goda råd!

2019-04-22
Stayalivee
Stayalivee

Tror det är olika för alla, men för mig var det väldigt mentalt. Var så sjukt trött på det livet. Kändes som att allt kretsade runt dom förbannade ciggaretterna. Var man nyvaken skulle man röka, var man glad skulle man röka, var man ledsen skulle man röka. Så jag bestämde mig för att kasta de ciggaretter som var kvar i paketet och aldrig mer röra de i hela mitt liv. Gick jättebra, och eftersom jag var så bestämd på att detta ÄR något som ska ské här och nu, så fokuserade jag automatiskt på andra saker. Var rökare i 12 år, och nu är det 3 år sedan jag slutade. Har aldrig ångrat mig, inte heller saknat det. Önskar det var så lätt för alla, förstår självklart att det inte är det. Men mitt tips till dig är att, håll dig sysselsatt. Hoppas du klarar det Lycka Till 🥰

2019-04-21
JaAj
JaAj
Bebis på 16 månader

Jag hade rökt i 10 år när jag plussade och slutade där och då. Ett tips är att läsa på om riskerna, då tappar man fort lusten till att röka. Har vart rökfri i nästan 5 år nu och det bästa jag gjort.

2019-04-21
Lilsof
Lilsof

Självklart ska man göra sitt bästa, men oxå att inte ha så dåligt samvete för det hela tiden. Gör man sitt bästa för att sluta så kan man inte göra mer. Hoppas du förstår vad jag menar

2019-04-21
1rema
1rema
Barn på 3 år och 9 månader

Jag snusade men med första så slutade jag direkt och med andra så tog de drygt 2 veckor att sluta. Börja med att dra ner på det, kanske inte röka en hel utan bara nåt bloss? Distrahera dig själv så fort du får sug. Och ja, kämpa! Tänk på din bebis, dom kan födas med beroende och må dåligt och bli svår tröstade osv när dom väl kommer. Det svårt att sluta men de är värt deA

2019-04-21
Jossaan
Jossaan

Jag slutade tvärt utan något nikotinmedel när jag slutade med mina p piller. 6 veckor senare var jag med barn.

Man måste bestämma sig för att man verkligen vill, se till att inga cigg finns hemma och sysselsätt dig med något. Jag städade hela lägenheten. Dem första 3 dagarna är jobbigast sen är det mycket lättare för då försvinner den fysiska abstinensen.

Var en tjej i min klass i gymnasiet som inte kunde sluta när hon blev gravid. Hon blev rekommenderad max 3 cigg om dagen.

Jag tror dock det är värre när bebisen väl är ute. Risken för psd är ju mycket större om barnet vistas i närheten av rökare.

2019-04-21
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Att sluta röka är för många inte lätt. Jag slutade tvärt för ca 10 år sen, men jag hade verkligen bestämt mig. Det är oftast inte så lätt, men det jag ville säga med det är att det går inte att sluta om du inte kommit till den punkten själv. Kanske behöver du ångest för att komma dit? Ångest och paniken över att du tänder en cigg är ju bra tecken och du ska nog istället se det som hjälp till att du till slut kastar ciggen. Att sluta röka och bara ha positiva/mysiga känslor enbart kring det kanske är att ha "fel" förväntningar? Ring bm och be om hjälp, acceptera att ångest följer med rökningen och hitta subsitut som inte är mat. Ingenting i själva ciggen ger ångestdämpande då skulle det klassas som läkemedel. Den som lindrar ångesten är enbart dig själv, tänk på det. Kan du lindra ångesten med en cigg så kan du lindra ångesten med något annat, det krävs bara ett annat tankesätt.

2019-04-21
EB00
EB00
Barn på 1 år och 7 månader

Vänd dig till mvc och din barnmorska. Berätta hur det ligger till så får du hjälp. Lycka till

2019-04-21
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...