App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tips på mjölkfri kost

Undersöker just nu om sonen är allergisk mot mjölkprotein och eftersom jag ammar honom började jag äta mjölkfritt igår. Tycker det är jättesvårt att veta vad man ska äta. Vilken mjölk är bäst att exempelvis ha i matlagning eller i kaffet? Kan inte äta havremjölk i för stora mängder då jag är överkänslig mot gluten och vill helst inte äta massa soja. Tar tacksamt emot tips!

2019-04-16
Pineapple86
Pineapple86
Bebis på 16 månader

Tack för tipsen! Sett att det finns rismjöl och mandelmjölk. Funderar på att testa det men vill inte att pojkens mage ska balla ur! :/

2019-04-17
Pineapple86
Pineapple86
Bebis på 16 månader

Glömde skriva att du får va noga med bröd. Det som säljs förpackat i påse har sällan mjölk eller smör i sig. Men frallor och limpor som säljs löst, man plockar själv har nästan alltid det.

Margarin på smörgås, finns flora växtbaserad som är lite godare än deras blåa mjölkfria. Sen finns carlshamn mjölkfri, milda mjölkfri och icas mjölkfria. Milda culiness är mjölkfri men andra flytande margarin är inte det.

2019-04-17
viva91
viva91
Bebis på 10 månader

Du får nog tyvärr rikta in dig på soja. Finns dock havredryck som är glutenfri med från gogreen.

Kokosmjölk funkar men det smakar ju alltid kokos också.

Tycker personligen soja är bättre i dryck än havre och havre bättre i maten.

Annars får man köra tomatsås till allt nästan och det är inte jättekul heller.

Om du vill äta halvfabrikat så kolla alltid ingredienserna. Scans och garants köttbullar är ok men felix frysta har mjölk. Falukorv om det står falukorv är alltid mjölkfri. Lithells och garants grillkorv och varmkorv är oxå ok.

Mjölkprotein, smör, vassle, skummjölkspulver och kassein står ofta i innehålsförteckning.

Kolla mjolkfri.com för mer info

2019-04-17
viva91
viva91
Bebis på 10 månader

Knepigt det där. Kanske inrikta dig på lchf/vegan recept? Fast med kött om du förstår. Till ex: kycklinggryta/linsgryta med kokosmjölk. Äta ägg, potatis går ju, fisk, grönsakssoppor. Är så klart knepigt, men tror du kommer vänja dig fort om du nu måste utesluta mjölkprotein helt och även är känslig mot gluten. Och precis, soja är ju inte heller bra att äta i stora mängder, mest män som får dålig spermakvalité av ett. 😑 lycka till med nya maten❤️

2019-04-17
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 2 år och 11 månader

Nej inte än. Bvc-sköterskan som tyckte jag skulle prova det då sonen fått utslag.

2019-04-17
Pineapple86
Pineapple86
Bebis på 16 månader

Vi använder havremjölk så jag har inte provat andra sorter men det finns ju kokosmjölk och mandelmjölk. Det är nog bara att ställa sig vid den mjölkfria specialhylla och utforska.

Fördelen med att inte äta mjölk, tycker jag, är att vi äter mindre halvfabrikat och lagar mer mat från grunden. Ok, köttbullar och falukorv slinker ner här titt som tätt.

Men har du inte fått hjälp av någon dietist?

2019-04-16
Norrlänning 1
Norrlänning 1
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...