App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Täppt i näsan

Hej, Upplever att vår 3månaders bebis blir lite småtäppt i näsan ibland. Att de kommer lite snorbusar å rasslar lite när hen ska sova (dock aldrig helt täppt). Hur ofta är ok att använda saltvattenlösning? Har hört att man inte ska överanvända näsfridan.

2019-04-15
Millan4
Millan4
Bebis på 14 månader

Vår bebis va förkyld vid 2 månaders ålder lääänge.. vi körde näsfridan på dagtid max 2 ggr då slemhinnorna kan bli lite svullna om man är känslig så ville inte riskera det när det va dags att sova. Physiomer är bästa uppfinningen! Den sprayade vi med kanske 4 ggr/dag, hon accepterade den direkt. Den är förebyggande också. Sen körde vi även renässansdroppar varje blöjbyte, dem behöver ju rinna ner en stund så det va smidigt när det ändå byttes blöja. Sen höjde vi huvudändan, det är ett måste för annars blir det täppt direkt! Sen var det bara att vänta ut det, och ge näsdroppar på natten..

2019-05-10
EB00
EB00
Barn på 1 år och 8 månader

Vår 3 månaders har varit täppt i några veckor nu av och till, vi har höjt upp huvudänden när hon ska sova vilket gör stor skillnad. Har också kört med näsfridan när vi sett kråkor/slem i näsborrarna. Och när hon varit rosslig har vi spolat. Först testade vi physiomer som vi hört så gott om, men hon blev verkligen jätteledsen varje gång och så testade jag själv för jag var också lite förkyld och jäklar vad obehaglig den var! Så nu kör vi ränessans näsdroppar och de reagerar hon inte alls på. Hon brukar dra in vätskan själv och en stund senare nysa ut snoret själv! Hoppas du hittar ngt som fungerar bra för er :)

2019-05-09
Jouliee
Jouliee

Lider din bebis av det eller är det att du tycker att det låter obehagligt? Om mitt barn lät så men ändå sov gott hade jag förmodligen inte gjort nånting...

2019-04-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Vi har använt Renässans till våra barn, aldrig haft näsfrida utan det har räckt med spray, till yngsta räcker det att säga fräsa så gör hon det( hon är 16 månader)

Den äldsta får vi kriga lite med ibland men så är det, han förstår ju att han behöver det.

2019-04-16
ma78
ma78
Barn på 2 år och 4 månader

När min bebis har varit täppt eller snorig har vi använt en ”spray” som heter physiomer. Det är det absolut bästa vi använt, rekommenderat det till alla
Mina vänner med bebisar! Vi har använt den mer än näsfridan. Den kan du använda hur många gånger som helst !

2019-04-15
CT33
CT33
Barn på 1 år och 8 månader

Upplevde att dem fick typ mjölksnor kråkor när dem va så små. Nån mysko blandning av dnor och bröstmjölk så blev det som en propp. Jag brukade ta näsfridan och suga ut snorkråkan om det va täppt. Var väll max nån gång i veckan. Saltlösning kan man använda i princip hur ofta som helst. Dock är det lite traumatiskt för bebisen om man håller på med det varje dag.

2019-04-15
viva91
viva91
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...