App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

6 månaders vaknar varje timme!

Min 6 månaders vaknar varje timme på natten. På dagtid sover han max 30 min pass ca 4 stycken. Vissa dagar 1-2 h om han åker vagn eller bil. Han äter gröt och 2 måltider mat men med amning som mellis och komplettering efter mat så han är ju mätt. Har precis börjat med mjölkproteinfri kost till både mig och honom för jag misstänker att han är allergisk. Min fråga är egentligen hur får man bebisar att somna om av sig självt?? Han sover början sv natten i egen säng sen beror det på hur trött jag är om han kommer över till vår säng. Han somnar endast om genom amning eller vaggande på kudde eller i min famn....

2019-04-14
Gk86
Gk86
Bebis på 17 månader

Jag hade samma problem, från 4 till 9 månaders ålder, när jag slutade amma. Kan tipsa om "somna utan gråt" av Elizabeth Pantley. Den har bra metoder för att lära barn somna utan bröstet. Önskar bara jag läst den tidigare.

2019-04-24
elgaroZ
elgaroZ
Barn på 1 år och 10 månader

Låter precis som med vår dotter på 7 månader. Jag håller på att gå under!

2019-04-24
helenasi
helenasi

Vi har också en speldosa som vi spelar när dom ska somna för natten den bruka vi sätta på om dom vaknar till, buffar på dom i sängen, ger dom snutten som dom gosar in sig i. Den snutten har jag under tröjan varje dag och dom får den bara på kvällen då den förknippas med natten och luktar mamma som antagligen ger lite trygghet. Ingen vill ha napp längre innan funkade det.

2019-04-15
Emaliie
Emaliie
Barn på 1 år och 7 månader

Låter fruktansvärt tufft. Har inget direkt supertips, men har du testat en sängmobil som spelar musik? Min pojke kan få gråtanfall ibland på nätterna och behöver distraheras för att sluta gråta. Då funkar det ibland att spela musik för honom så kommer han till ro igen och somnar om.
Vad jag läst mig till så ska man undvika att plocka upp dem ur sängen, för det lär dem sig att vi gör. Så det är bättre att försöka trösta i sängen. För som du säger är det ju inte hunger som gör att han vill amma, utan säkert bara som tröst.

2019-04-15
AmandaochErik
AmandaochErik
Bebis på 17 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...