App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Mjölkfri ersättning

Har en 6 månaders som troligtvis är allergisk mot komjölksprotein så vi har fått tips om att testa althera ersättning( i väntan på pricktest) men han bara vägrar den. Jag la i lite vaniljsocker bara för att få den lite sötare och det gick i typ 3-4 klunkar sen var det tvär nej. Vad göra? Innan fick han prova HIPP’s ersättning i 2 veckor och den gillade han. Sköterskan på närakuten sa att althera är den sötare av pepticate och nutramigen. Någon som har erfarenhet av de olika?

2019-04-14
Gk86
Gk86
Barn på 3 år

Om det inte blir bättre så tänk på att ingen av ovanstående ersättningar är mjölkfria. Proteinerna är endast sönderspjälkade så de ska vara lättare att brytas ner, så är bebis väldigt känslig kan den reagera ändå :)

2019-04-16
Donnabelle
Donnabelle
Barn på 2 år

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-04-16
Donnabelle
Donnabelle
Barn på 2 år

Vi ersatte en skopa Althera i den vanliga ersättningen dag ett och dag två ersatte vi med 2 skopor osv osv. Så testa med att utöka och byta ut skoporna, det funkade för oss.

2019-04-15
HeleneGM
HeleneGM
Barn på 2 år och 11 månader

Åh tack för tips! Ska fortsätta kämpa :)

2019-04-15
Gk86
Gk86
Barn på 3 år

Vi har haft samma problem med vår dotter på 5 månader. Hon tyckte Altheran var riktigt äcklig först. Vi fick tipset att mata med sked ett par gånger och sedan smyga dit nappflaskan så småningom. Det funkade okej. Men sedan så sötade jag ersättningen med vaniljsocker och lade pyttelite på flasknappen efter varje gång hon släppte den. Det funkade ännu bättre. Vi har sakta med säkert trappat ned på sockret och nu dricker hon Althera 100% och utan klagomål. Det tog 2-3 par dagar med vaniljsocker på nappen och 1,5 vecka med vaniljsocker i ersättningen, men det var värt det!

2019-04-14
Pilly
Pilly
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...