App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vill inte fira påsk

Vet inte om det är helt rätt forum men jag skriver här ändå.. Jag vill inte fira påsk. Jag tycker inte om påsken antagligen för att vi aldrig gjorde något spc på påsken när jag va liten mer än att jag fick påskägg o så åkte vi kanske till farmor.. Jag har sagt till min man att jag inte vill fira påsken för jag hatar påsken (varpå han drar men du behöver ju inte vara som din mamma var vid påsk när du va liten..) nä självklart inte men jag vill verkligen inte fira påsk i år jag vill inte åka iväg jag vill verkligen inte jag vill bara vara hemma.. Jag vill inte åka iväg o sitta o le o vara trevlig mot hans släkt. (känns inte som jag passar in alls. Passar inte ens in i min egna släkt..) Jag har sagt till min man att han kan ta barnen o åka till sin släkt men att jag inte vill följa med men det accepterar han inte.. Hur hade ni gjort?

2019-04-14
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 1 månader

För att förhållanden ska fungera måste man ta hänsyn till varann man tycker olika gör olika men man kan ju fråga varför det är så viktigt att man följer med så man får den andres syn det är ju lättare att förstå sig på varför hen tycker på ett visst sätt det ger en möjlighet att visa att man bryr sig om vad hen säger sedan därefter ge ett konkret svar ........

2019-04-14
anty
anty
Bebis på 13 månader

Det är synd att han inte tycker om idén! Jag har valt att inte åka med några gånger till folk på min killes sida.. Han tycker väl att det är lite tråkigt men respekterar att det är så det är. Jag tänker att jag ser efter min familj och han får se efter sin. Jag kan åka med men då måste jag känna för det. Man behöver inte vara med varje gång! Jag skulle inte bli besviken om han inte ville åka med till min mamma, morfar, eller farmor, vänner osv. Har inga bra tips så mer än att man inte ska göra saker man inte vill vad det än är. Sen är det svårt i vissa lägen som detta. Om du inte åker med har han då bestämt sig för att inte åka? Har ni samma dilemma på jul? Jag fasar för alla kommande julfiranden redan nu känner inte för att fara land och rike runt med små barn i flera dagar. Jag hoppas på att vi kan skapa en "egen" tradition för våran familj.

2019-04-14
Emaliie
Emaliie
Barn på 1 år och 9 månader

Han tycker inte om idéen att åka själv.. Jaa hans familj firar ju oxå alltså så.. men min egen familj jag har bara kontakt med min farmor o min pappa då min mamma vägrar prata med mig/oss.. Så min släkt är ju väldigt tiny tiny.. Dessutom känns det inte alls som att jag passar in i hans släkt/familj alls typ.. Och det gör det hela extra jobbigt att åka dit typ.. 😔

2019-04-14
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 1 månader

Svårt. Såklart ska du inte göra något som du verkligen inte vill eller känner dig bekväm med. Då tappar ju ledigheten sitt syfte att vara återhämtande.
Men bara för att ge min situation. Vi har jättestor familj och ses MYCKET. Min mans umgås mer vid högtid/födelsedag.
Jag tycker om att umgås med båda familjerna, mannen också men kan i vissa perioder tycka att det blir lite mycket. I vissa lägen bär han inte velat följa med har jag blivit besviken (men försökt att inte visa eftersom jag vet att det blir intensiva perioder). Men vid högtider vill jag ha familjen samlad och skulle bli jätteledsen om han inte följde med.
Men tycker ändå att det är jag som ska respektera hand val att inte vara med än tvinga med mot hans vilja. Och så tycker jag det är i ert fall också. Hur ställde sig mannen till att åka själv med barnen?

2019-04-14
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...