App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Stygn efter förlossningen

Hej! I onsdag kom vår lilla tös ut och förlossningen var jättebra, men nu till min fundering så sprack jag ganska mycket, till lite höger och vänster. Men jag har ett väldigt ömmt ställe, blöder lite från de såret. Gör inte ont att kissa eller duscha. Men har svårt att sitta och gå normalt, känns som det skaver och rivs upp. Har stora bindor och även kvar nättrosorna från BB som jag använder ibland. Förstår att de tar tid att läka men känner mig uttråkad på att bara va inne. Hur hade ni? Någon mer som hade problem? När kände ni att det blev bättre? Tips?

2019-04-13
Lillja19
Lillja19
Bebis på 13 månader

Det finns ett laxermedel du kan få av en barnmorska, så det inte gör ont att bajsa. Jag fick det på BB. Hade dock inga problem att bajsa trots att jag sprack mycket o fick sys i två timmar efter förlossningen! Efter två veckor kunde jag sitta obehindrat o efter kanske två månader var det som att jag aldrig fött barn, kroppen läker snabbt!

2019-04-15
AnnaElisa81
AnnaElisa81
Barn på 1 år och 9 månader

Jag fick en grad 3 bristning. Kände mig endast svullen, behövde inte smärtstillande någon gång. Blödde kanske en vecka efter förlossningen men klarade mig med bara vanliga bindor när vi kom hem.

På tal om nummer två så köpte jag paraffin emulsion. Fick det på BB två gånger om dagen efter operationen. Den är lätt laxerande och gör så att man inte blir hård i magen. Dock tog det nog 5 dagar innan jag vågade, men oh vilken lättnad :-P sen var jag alltid tvungen att duscha efteråt för jag skulle undvika att torka mig...

2019-04-13
xMariax
xMariax
Gravid i vecka 32

Hur mådde du på kvällen? Jag har så ont i kroppen och det känns som man är på väg att bli sjuk, och brösten spänner och gör lite ont. Men det är nog ganska vanligt, kroppen har ju lite att arbeta med efter en förlossning..

2019-04-13
Lillja19
Lillja19
Bebis på 13 månader

Jag va aldrig beredd. Hade rädsla men efter ca2 veckor så gjorde jag det ”omedvetet” alltså jag va inte beredd hahaha blev över rädd 🤣 men det gick bort rädslan direkt

2019-04-13
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 2 år

När kände du dig redo för att göra nummer två? Jag har försökt men hjärnan spelar spratt med mig. Har du något tips? 😊

2019-04-13
Lillja19
Lillja19
Bebis på 13 månader

När kände du att du vågade göra nummer två? har än inte vågat, men min mage vill.

2019-04-13
Lillja19
Lillja19
Bebis på 13 månader

Jag sprack inte men hade ont ATt sitta och gå normalt precis som du. Levde på alvedon dagligen. Kände mig full frisk efter 1 månad.

2019-04-13
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 2 år

Sprack vad de klassade som en grad 2. Tror att det blev fem stygn totalt. Några på insidan och några på yttre. Men kommer ihåg att det tog i alla fall 2 veckor innan svullnaden lade sig och något stygn hade fallit av. Rör på dig så mycket du pallar. Och ladda upp med stora bindor hemma. Kommer inte ihåg hur länge jag hade avslag. Men vet att det tog en månad tills jag kände mig helt okej nertill!

2019-04-13
Okonkret
Okonkret

Jag använde också nättrosorna hemma, laddade upp och hade tillräckligt för att ha en vecka ungefär. Efter ca en vecka så lugnade blödningarna ner sej lite för mej, men fick nog vänta i ca 3veckor innan svullnaden efter stygnen la sej. Tips är att vara uppe å gå så mycke som möjligt, det stimulerar läkningen. Men gå i ditt tempo å se till å vila emellanåt! De blir bättre!

2019-04-13
Millan4
Millan4
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...