App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hjälp snälla.

Är gravid i vecka 26 och kan inte släppa dessa tankar på att det kan gå fel. Att det ska vara nått fel på bebis eller att ska födas med nått fel. Eller att det är för litet. Hur kan man veta att allt är bra när man inte göra några mer ul.

2019-04-13
Mamma0607
Mamma0607
Bebis på 11 månader

En under mig skrev : oroande upp till 18 år. Jag är 25 och mina föräldrar oroar ibland fortfarande. Kan nog säga istället att en föräldern slutar aldrig att oroa sig för sina barn :) oavsett ålder.

2019-04-29
Leab
Leab
Barn på 2 år och 2 månader

Jag förstår dig helt och hållet, hade haft det ungefär med första barnet, försökte lugna ner mig själv genom att prata med magen om att allt blir säkert bra, att mamma gör sitt bästa för att bebisen ska vara frisk och komma ut utan något problem. Det hjälpte mig, svårt att säga om det kommer funka även för dig :-) men försök tänka positivt :-) jag hade också tänkt en hel del på det att kortisol som är stresshormon påverkar bebisen negativt så jag hade tänkt att just för att jag vill att bebisen ska vara frisk så ska jag försöka inte stressa och oroa mig, det hjälpte också, men som sagt förstår att det är svårt med sådana tankar. Hoppas allt kommer gå fintfint för er. Ta hand om dig och bebisen i magen :-)

2019-04-29
SILA81
SILA81
Bebis på 13 månader

Klart man alltid är orolig, det är väl sunt tänker jag, men som föregående talare sa- man kan aldrig vara garanterad att allt kommer flyta på problemfritt genom livet. Barnet kan ju födas helt perfekt och få nån sjukdom eller liknande, eller utveckla något annat negativt när det är flera år gammalt. Man får nog snarare fokusera på att lära sig hantera eventuella kriser och missöden som dyker upp längs vägen, än att oroa sig för att saker ska hända. Jag är gravid med tredje barnet och ibland kan jag tänka att hur ska man lyckas hålla liv i tre barn till vuxen ålder, det är ju gjort på en sekund att de springer ut i gatan framför en bil tex.

2019-04-17
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 11 månader

Tyvärr är det ju så med livet att det kommer inte med några garantier. Man kan inte veta till 100% att inget kommer vara fel med bebisen. Eller att inget kommer hända de närmaste 18 åren vi ska ansvara för en annan människa. Det är bara så att om något är fel så får man ta det som det kommer då, det är inget som förändras av att man går och oroar sig för det. Lätt att säga, svårare att göra kanske. Men många gånger oroar man ju sig i onödan. Jag hade också en del oro under graviditeten, men det visade sig att inget av det slog in. Och nu när hon finns här så har jag lärt mig att ta det som det kommer. Det blir ändå aldrig som man tänkt sig. :)

2019-04-17
Dragonfly78
Dragonfly78
Barn på 3 år och 8 månader

Har varit inne och lyssnat på hjärtat och mätt magen 1 gång. Då var det bra jag följde kurvan.
Men tanken slår mig ändå. Tänk om

2019-04-13
Mamma0607
Mamma0607

Ja förstår oron! Men de e bara å sitta lugnt i båten... BM kommer mäta din mage för att se så den växer, BM kommer också lyssna på hjärtljuden på din bebis (helt underbart) men tror inte de va förrän i v 32 nånting. Du känner bebisen bäst, se till att du känner rörelser varje dag i magen. Ändras rörelsemönstret så lita på magkänslan så ring till förlossningen. De kan hjälpa till å kika så bebis mår bra. Hellre en kontroll för mkt än för lite! Jag var upp två ggr till förlossningen för att bebis inte rört sig lika mkt som innan. Men allt var så bra så när de kände å klämde på barnet och lyssnade på hjärtat.

2019-04-13
Millan4
Millan4
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...