App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Min pojkvän år inte så delaktig som jag vill att han ska vara

Hej! Jag känner att jag måste få skriva av mig lite. Jag är 16 år (född 02) och gravid med mitt första barn i vecka 34. Min pojkvän har precis fyllt 16 (född 03). Jag längtar super mycket på att få träffa vår lilla prinsessa och det gör han med (tror jag). Min pojkvän har inte varit så delaktig i min graviditet kan jag tycka och han verkar nästan inte ens vara förväntansfull för han pratar knappt om min graviditet. Han frågar aldrig hur jag mår, hur bebisen mår och han nämner aldrig någonting om bebisen eller graviditeten t.ex hur han tror att hon kommer se ut, namnförslag, saker han ser framemot. Han är inte ens intresserad i att se alla saker och kläder jag har köpt till henne. Han har inte kommit med ett enda namnförslag till henne så det är jag som får bestämma vad hon ska heta för han bryr sig inte. Han säger att det spelar ingen roll. Han har följt med till dom flesta MVC besöken men jag har ju märkt på han att han inte verkar vara så förtjust i det. Så idag så tog jag upp det med han och han sa att han tycker att det är tråkigt att gå till MVC och att han tycker det är ”obekvämt”. Jag blir så jävla ledsen för han verkar ju inte bry sig alls om att vi ska få barn men endå vill han vara med mig hela tiden. Jag har iallafall turen att ha en stor och stöttande familj. Alla i min närhet blev glada när dom fick reda på att jag ska få barn och alla är så extremt exalterande och överlyckliga, speciellt min mamma och pappa och mina syskon.

2019-04-12
Mirandas
Mirandas
Bebis på 13 månader

Jag tänker också så att en kille på 16 år är generellt sett inte speciellt mogen, du som bär barnet med alla hormoner osv. får en helt annan inställning.
Ibland förändras det när barnet kommer och det blir mer "verkligt" för killen, men just nu kan du nog inte göra mer än att berätta hur du känner och önskar, och hoppas han tar till sig det.

2019-04-17
Dragonfly78
Dragonfly78
Barn på 3 år och 8 månader

Så där var det för mig också när vår pojke skulle födas (och även nu när vi väntar vårt andra barn) och min sambo var ändå över 30. Det enda han ville följa med på var ultraljudet, allt annat fick jag tvinga med honom på. Nu är han en superbra pappa. Jag håller med de andra här att det är svårare för pappan eftersom han inte kan känna bebisen i magen och sådär. Sen är han väldigt ung, och då kan det kanske bli lite mer tankar kring hur han ska klara av ansvaret och vad som kommer hända sen.

2019-04-14
sah003
sah003
Bebis på 14 månader

Jag fick själv barn när jag va 17 (gravid när jag va 16) pojken är idag 9 år (blir 10 I år) och helt ärligt killar i 15-16 årsåldern dom är inte intresserade. Min sons pappa va 4 år äldre än mig alltså 20 o han va totalt ointresserad. Jag gick på alla mvc besök själv.. O jag tänker att om han nu känner sig obekväm så tvinga inte honom att följa med. Och att du köpt alla saker o så till bebben hehe jag tror att det är något vi kvinnor gör generellt jag har 4 barn och jag har köpt ALLT till dom. Så det ska du nog inte överanalysera tror jag. Sen tänk oxå såhär ni är unga ni ska få barn både du o han ska bli föräldrar när ni är så unga. Det kan vara lite shockat oxå för honom så glöm inte det. Men du kommer fixa det oavsett om han är vid din sida eller inte ❤️ och va glad för stöttningen från din familj oxå! Jag har inte den stöttningen nu o hade den inte heller då ❤️

2019-04-14
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 2 månader

Tror att det är som det var för min man. Han kan inte riktigt förstå att ni ska ha barn. Att en bebis ska komma ut ur dig och ni ska bli en familj.

Det är ganska stort och skrämmande hur gammal man än är. Jag fattade inte på riktigt att vi skulle ha barn innan förlossningen starta. Alltså man vet ju logiskt att det kommer en bebis men sen är det olika när man får lite av en chock och insikt i att det är en liten hjälplös människa man ska ta hand om.

Min man blev annorlunda sekunden min dotter hade fötts. Pga komplikationer fick han vara själv med henne 2 tim medans jag var på operation. När jag kom tillbaka var han som en helt ny människa. Han är en jättebra pappa nu.

Det är nog svårare för män eftersom dem inte är gravida och känner allt hända i kroppen. För dem är det bara en massa läskiga saker som händer och saker som kan gå fel.

2019-04-12
viva91
viva91
Bebis på 11 månader

Jag tror att olika personer har olika lätt att ta till sig att det faktiskt är ett barn på väg. Tycker att du får acceptera att ni just nu känner lite olika så länge han försöker stötta dig på sitt sätt. Förhoppningsvis kommer han bättre känna att han verkligen är pappa när barnet verkligen kommer.
Det låter som om du köpt alla kläder och så nu. Om han vill köpa något, låt honom göra det även om det inte blir exakt det du ville. Vill han inte så är det ju ingen fara så länge han älskar barnet när det kommer.
Tycker att du ska fokusera på hur du vill att han ska stötta dig istället och inte oroa dig för mycket ännu kring hur han känner inför barnet

2019-04-12
Joset
Joset
Gravid i vecka 38
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...