App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Att blir gravid

Hej ! Jag undrar om det finns förslag till mig hur det är lätt att blir gravid eftersom jag har PCOS

2019-04-11
AdamSajda
AdamSajda
Gravid i vecka 27

Hej, jag lever med diagnos PCOS sedan jag var typ 23 år gammalt, har i princip hela tiden gått på något hormon terapi för att mensen var jätte oregelbunden. Jag har aldrig vetat om och när jag har ägglossning så när jag pratade med läkaren och frågade om det är någon mening att testa bli gravid genom att använda mig av sån ägglossningstest sa han att det är ingen mening och det blir dyrt för mig. Vi försökte bli gravida i ca 6 månader sedan började vi förbereda oss till IVF. Jag fick letrozol (som egentligen är bröstcancer medicin) för att jämna ut hormon nivåer (minns inte riktigt vilken hormon handlade det om) men hur som helst, vi blev varnade att man kan få tvillingar om man blir gravid när man tar den här medicinen dock i vårat fall blev det enkel graviditet och vi släpp IVF i alla fall.
Nu är jag gravid med andra barn utan något medicinering, dock blev jag gravid ca 2 månader efter första barnet kom ut. När jag pratade med läkaren sa han att det är ganska vanligt och händer ofta vid PCOS (om man inte går på något sort preventiv medel och även när man ammar) eftersom efter graviditeten hålls hormon nivåer rätt ett tag.
Så jag tänker så här att har ni försökt några månader utan att lyckas hitta en duktig gynekolog och få hjälp där. Om ni bor i Göteborg trakten kan jag rekommendera Kvinnokliniken på Odinsgatan 10.

Lycka till!

2019-04-29
SILA81
SILA81
Bebis på 9 månader

Hejsan
Jag har också pcos. Vi försökte få barn i ca 1 år, då utan att veta att jag hade pcos. Direkt när jag kollade upp mig och fick veta att jag hade pcos så blev jag gravid. Jag tror delvis att jag blev gravid för jag släppte lite på min oro och tänkte att det kommer när det kommer.
Det kan ta tid likaväl som det kan gå jätte fort.
Jag önskar dig all lycka.

2019-04-15
Mammaeve
Mammaeve
Gravid i vecka 22

Hej! Jag har PCOS. Jag har fått höra tidigare att jag skulle behöva hjälp från vården när vi väl ville skaffa barn. Men jag känner igen symptomen på när jag har ägglossning, så jag blev gravid utan hjälp (på första försöket). Min vän som också har PCOS tog det dock två år för, och först med hjälp från vården. Så jag tror det är väldigt individuellt helt enkelt. Har du koll på när du brukar ha ägglossning? Har du pratat med vården?

2019-04-14
MLLN
MLLN
Bebis på 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...