App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Råd

Hej. Har precis fått veta att jag är gravid med min sambo. Vi har haft ett förhållande i 7år nu. Han har alltid små pikat att han inte kommer vilja ha barn. För ungefär 4år sedan blev jag gravid men valde då att göra abort på grund av ingen fast inkomst, bodde hemma m.m. Denna gången när jag berättade för min sambo blev han helt förstörd och chockad när jag berättade att valet inte är lika självklart denna gången. Vi har alla förutsättningar att klara det, men han vill inte. Han kommer aldrig att vilja. Mår så dåligt för att jag känner att jag kanske vill behålla det, mest för hans skull. Hur ska jag kunna välja? Kan jag klara detta själv utan min sambo? Jag har fast inkomst, och fyller 27 i år. Känner mig redo men hur ska jag klara mig själv?!

2019-04-11
92FE
92FE
Bebis på 3 månader

Herregud ja! Såklart klarar du detta på egen hand. Och bättre än du skulle göra med någon som inte vill ha barn!

2019-07-05
Belmot
Belmot

Hej! Jobbig och tråkig situation, gör det du vill. Det är ditt val, så känn efter och låt det ta tid. Vill du behålla barnet så klarar du av det. Jag och mitt ex planerade vårt barn, tyvärr fick jag höra under hela graviditeten att allt kändes overkligt och han prioriterade bara sig själv. Efter många samtal lovade han att förändra sig och hjälpa till men det varade bara ngn dag sen var han tillbaka i sitt. Detta fortsatte efter förlossningen, bara för var två så är det inte lättare. Kände mig som en ensamstående från första stund. Efter flertal samtal så bestämde jag mig för att lämna, det har gått hur bra som helst. Dottern bor hos mig på heltid. Kram

2019-04-22
MaggiB
MaggiB

Det är inte ingen annan än du som bestämmer om du ska behålla barnet eller inte. Herregud, han är en vuxen man som har haft sex och vet att om man har det oskyddat så kan man bli gravid! Vill man inte ha barn under några som helst omständigheter så får man skydda sig. Och det är inte enbart kvinnans ansvar!?

2019-04-18
Okonkret
Okonkret

Hej!

Jag är i samma situation som du fast jag blev i stort sätt utslängd pga jag va väldigt deprimerad och nere pga situation som hände på mitt jobb och han klarade inte av att fast jag sökte hjälp hos psykolog osv. Jag ha varit fram och tillbaka och jag vet att jag klarat detta själv för det är inte barnets fel. Jag har stor stöttning från min familj men är självklart en konstig situation då jag alltid varit driven i jobb osv och haft egen lägenhet. Nu bor jag hos min syster och det är bättre än inget och hon förstår situationen.
Men de du ska tänka på är vad DU vill, det är du som bär på de lilla knytet. Gör det som känns rätt för dig och ingen annan!

2019-04-17
Mossan90
Mossan90
Bebis på 4 månader

Hej!
Har han sagt att han kommer lämna dig om du behåller barnet? :O

2019-04-17
Louloudi
Louloudi
Bebis på 5 månader

Instämmer med föregående svar. Försök känna efter vad som är viktigast. Jag brukar försöka föreställa mig vad jag skulle ångra mest, att jag gjorde eller inte gjorde.
Och kanske ska man fundera på hur det ser ut runt omkring en. Om du vill behålla barnet och väljer att lämna din sambo, vilka finns nära dig som kan stötta och även finnas till hands rent praktiskt? Föräldrar, syskon, vänner? En familj behöver absolut inte bestå av mamma, pappa och barn. Trygghet och kärlek kan komma från många olika håll.
Lycka till!

2019-04-11
Alvida
Alvida

Okej, då förstår jag.
Det är ett svårt dilemma som ingen annan än du kan avgöra i slutändan. Några frågor jag skulle ha tagit ställning till i samma sits är; Vad är viktigare för dig? Barn eller din sambo? Kan det hända att din sambo ändrar sig om du väljer att behålla.
Nu när jag har barn sen tidigare hade jag valt att behålla då jag vet hur mycket mina barn betyder för mig. Önskar dig lycka till i ditt val!

2019-04-11
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Mår dåligt för hans skull för att jag inte vill samma som han vill. Utan att jag kanske vill behålla det..

2019-04-11
92FE
92FE
Bebis på 3 månader

Hur menar du att du vill behålla mest för hans skull?

2019-04-11
Teskedsgumman
Teskedsgumman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...