App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Pappans partner har problem.

Hej! Jag har en flicka på snart 2 år. Har just nu delad vårdnad på henne och vi delar på barnet varannan vecka. Problemet är att förra helgen så hade pappans flickvän åkt med min dotter cirka 2 timmar från hemmet eftersom att pappan skulle jobba. Och jag hade ingen aning förrän jag såg en bild att min dotter var där på FACEBOOK. Jag blev väldigt orolig, skulle inte haft problem om de hade sagt att flickan ska nu åka 2 timmar från hemmet med pappans flickvän eftersom att pappan ska jobba. Men problemet är att flickvännen är 16 år gammal, pappan är snart 30. Flickvännen säger att jag inte hade rätten till att veta vart hon åkte med min dotter eftersom att det var ”deras vecka”. Och det blev bråk och konflikter mellan oss. Hon anser att jag inte har rätt till att veta vart flickan befinner sig eller mår när de inte är min vecka. Vad borde jag göra i en sån här situation? Själv tycker jag att jag har rätt till att veta i förväg ifall min dotter ska behöva resa 1-2 timmar från hemmet. Tacksam för svar !

2019-04-09
sirkho
sirkho
Barn på 2 år och 10 månader

Låter helt sjukt att hon ens tar med ett litet barn på en hemmafest för tonåringar. Du reagerade som en ansvarsfull förälder gör. Antagligen för att du kan känna med hela din mammaintuition att det hela KÄNDES fel. Jag råder dig till att definitivt ta det här vidare med familjerätten eller socialtjänsten. Om pappan inte ens reagerar över det så känns inte det som en ansvarsfull förälder. Klart det inte ska kontrolleras vad som sker där på pappaveckorna men om du får reda på att saker sker som inte är lämpligt för ett barn så måste du ju uppenbarligen reagera och försöka se till ditt barn bästa. Och vem är hon, tonåringen, att bestämma över DITT barn?! pappan dejtar en omyndig tonåring. Varför?! Och varför låter han henne ha fullt ansvar för flickan? Tycker han det är okay att hon tar med barnet på en fest? Han borde ifrågasättas som förälder.

2019-04-10
DannyL2018
DannyL2018
Barn på 1 år och 11 månader

Under pappaveckan är det ju pappans ansvar att barnet är tryggt och säkert. Anser han att barnet är tryggt och säkert hos tex farmor så är det ju en sak, men att lämna barnet med en 16-åring på fjortisfest, nej nej nej!

2019-04-09
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Det är ditt barn. Du har rätt att veta allt om ditt barn. Barnet slutar inte vara ditt bara för det är pappavecka. Ring till Socialen/Familjenrätten och hör själv med dom. 16-åringen har inget ansvar över ditt barn + hon är inte ens vuxen.

2019-04-09
MammaMariaGBG
MammaMariaGBG

Glömde nämna att flickvännen var på en liten hemmafest i Halmstad. Det fanns alkohol och rökning i närheten. Därför blev jag orolig. Och klockan var 8-9 på kvällen.

2019-04-09
sirkho
sirkho
Barn på 2 år och 10 månader

Vet inte hur mycket man har rätt att veta om den andras vecka, det jag reagerade på var att du upptäckte det via FB. Jag är själv väldigt noga med att lägga ut väldigt få och helst inga bilder alls på mina barn på ett så öppet forum som FB.

Om hon hade rest med sin pappa hade jag nog inte reagerat lika starkt men eftersom det var med ett vuxet barn så.......

2019-04-09
ma78
ma78
Barn på 2 år och 4 månader

Oj vad svårt! Vet inte hur mycket man har rätt att "lägga sig i" under den andra förälderns vecka, så länge barnet inte verkar fara illa. Men 16 år känns ju inte ok, då är hon inte ens vuxen. Det känns som ett minimikrav att barnet tas om hand av en ansvarsfull vuxen. Kanske du kan ringa nån som är duktig på det här med familjerätt och rådfråga?

2019-04-09
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...