App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

UNDERLIVET EFTER FÖRLOSSNINGEN

Hej! Jag är gravid i vecka 33 just nu med mitt första barn och jag börjar bli riktigt nervös över hur kroppen kommer att förändras efter förlossningen. Jag är så himla orolig och rädd att jag kommer bli slapp i underlivet. Det enda som jag läser på nätet är att ”om man gör sina knipövningar så blir man inte slapp”. Problemet är att jag kan verkligen inte göra knipövningar, tro mig jag kan verkligen inte, det går bara inte. Dom säger ju att man ska testa medans man kissar att stanna kisstrålen och det kan jag göra och det är ju inte alls svårt men sen när jag försöker knipa när jag ligger ner så går det inte, kan inte hitta musklerna. Blir man verkligen slapp om man inte har gjort några knipövningar?

2019-04-08
Mirandas
Mirandas
Bebis på 10 månader

Samma här. Gjorde inte alls några knipövningar och allt är som det ska.

2019-04-08
Yasmi18
Yasmi18

Det är olika personer. Att du kan knipa kisstrålen låter ju bra för det kan/kunde inte jag trots knipövningar. Jag gjorde knipövningar åtminstone halva graviditeten, men hade ändå problem. De sista veckorna kunde jag inte gå en enkel promenad utan att riskera läckage. Riktigt jobbigt. Efter förlossningen kissade jag på mig flera gånger, fanns liksom inget som höll emot. Hände även nattetid vid två tillfällen att jag vaknade och hade kissat ner hela sängen. Fortsatte självklart med knipövningarna med hjälp av en app som heter Tät, och det gav resultat på sikt. Idag funkar det bra. Du behöver inte oroa dig för mycket, skulle det bli problem finns det hjälp att få.

2019-04-08
Dragonfly78
Dragonfly78
Barn på 3 år och 5 månader

Det kan vara lättare att hitta knipmusklerna om man kniper runt något. Testa med din partner, prova knipa när han är där inne, han känner om du gör rätt!

Jag är också i v.33 med mitt andra barn, gjorde knipövningar noga efter förra förlossningen och det blev helt återställt där nere, nu tycker jag att det är skitsvårt att hitta kniper, bebisen är som för tung. Jag räknar med att det går lättare efter förlossningen och så kniper jag på så gott jag kan nu ändå 😊

2019-04-08
Niseen
Niseen

Om du inte kan knipa så tycker jag du ska prata med din Bm om det. Jag tränade väl lite sådär men jag har inte haft några problem med det även efter tre förlossningar. Kanske händer om man har mycket hosta men då händer det och inte mer med det.

Läs inte för mycket på nätet det kan bara skapa stress.

Lycka till med graviditeten!

2019-04-08
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Jag upplever det snarare som att jag blivit tajtare men jag blev sydd efteråt så det är kanske därför. Jag har slarvat ganska mycket med knipövningarna och det märks när vi har sex, jag kan inte knipa för fem öre :-P så nu måste jag skärpa mig!

2019-04-08
xMariax
xMariax
Gravid i vecka 22

Hade samma funderingar som dig inför förlossning. Har inget med det yttre att göra utan att man vill kunna vara en aktiv mamma med sina barn och inte oroa sig över urinläckage eller annat som kan begränsa livet i sig. Var inte orolig att du inte hittar knipet nu, graviditeten fyller ju nästan hela magen och tynger mot bäckenbotten.
Jag undvek läsa på olika forum, skapar bara onödig stress. Ville vara lite förberedd innan, läste böcker och lyssnade på poddar med barnmorskor och läkare. Läste om förlossningens olika faser. Tog upp mina rädslor med BM på det förlossningsförberdande samtalet och skrev det i förlossningsbrevet. Fundera över smärtlindring och förlossningsställningar. Samspelet med barnmorskan under förlossningen är viktig. Upplevde att de var noga att ha uppsikt när barnet kom ut och höll emot med varma handdukar för att skydda mellangården.
Tacka ja till gynundersökning på BB och på efterkontrollen. Tveka inte på att söka hjälp för besvär och ta upp det med barnmorskan på efterkontrollen. Vissa landsting har bäckenbottenmottagningar. Undvik att lyfta tungt de första veckorna efter förlossning. Smärtstillande Alvedon och Ipren, isbinda och kudde under rumpan för högläge är skönt. Laktulos för magen.
Bli inte förskräckt om det tar tid att känna sig återhämtad i kroppen, det är så olika för alla. Livmodern ska dra ihop sig till en knytnäves storlek igen, magmuskulaturen ska hitta tillbaka. Bäckenbotten har blivit ansträngd av graviditet och förlossning. Får sänka kraven när man fått barn, det är helt ok att gå runt en hel dag i myskläder efter en sömnlös natt. Det är så kort tid det handlar om. Börja med korta barnvagnspromenader och mammamageträning.
Kroppen kan mer än vad man tror. Det är häftigt att föda barn😊

2019-04-08
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 32

Bäckenbottenövningar å knip är jätteviktigt för framtiden med. Bara för att man dragit ihop sig nu så menas inte det att det kommer hålla sig så! Ta hand om dig💕

2019-04-08
8kee6
8kee6

Bara njut av din bebis och va lugn, du kommer märka hur snabbt och bra kroppen drar ihop sig efter förlossningen. Jag gjorde inga övningar och drog ihop mig hur bra som helst, kroppen kommer återta sin ursprungliga form av sig själv (den är ju gjord för detta).
Så mitt tips är att tänk inte så mycket bara va istället, folk har en tendens att tänka lite väl mycket nu för tiden och speciellt på det yttre. 😊

2019-04-08
stormbarnsmamma
stormbarnsmamma
Bebis på 10 månader

Om du är rädd för att bli slapp så bör väl knipkulor kunna hjälpa dig på den biten? 🤔😊

2019-04-08
MiaHansson
MiaHansson
Bebis på 10 månader

Jag gjorde aldrig något sånt. Jag promenera typ aldrig körde ba bil för de mesta. Jag gjordes aldrig något speciellt. Varken träning knipövningar promenader. Jag åt inget ” bättre mat” . Klara mig hur fint som helst med allt. Förlossningen underlivet och allt.

2019-04-08
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Kroppen förändras för de flesta efter en förlossning. Gör dina knipövningar. Fick själv framfall som skall opereras i slutet av året. Be din gynekolog om hjälp med knipet. Hon visar hur du skall göra

2019-04-08
8kee6
8kee6

Det är nog bäst att inte chansa utan göra knipövningar. Jag var dock väldigt oregelbunden med att göra det och har inget problem med läckage så urinläckage beror ju på andra faktorer också

2019-04-08
Joset
Joset
Barn på 1 år och 11 månader

Man kan få problem med urinläckage om man inte lyckats knipa. Att det kommer kiss om man hostar eller hoppar på en studsmatta.

2019-04-08
Teskedsgumman
Teskedsgumman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...