App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Resa långt maj/juni som gravid

Jag har ganska nyligen fått reda på att jag är gravid. Jag och min sambo tänkte åka till SriLanka i höst egentligen men är inte riktigt lämpligt. Min fråga är var kan jag åka i maj/juni där det inte finns zika och inte är regnperiod. Någon som har någon idé eller förslag? (Jag är medveten om att jag behöver röra på mig på flyget och om planet behöver landa så får jag stå för det)

2019-04-02
zetat
zetat
Bebis på 5 månader

Som flygvärdinna finns det massa bra ställen jag kan rekommendera att resa till i maj/juni. Som gravid finns det dock några saker att ta extra hänsyn till. Jag har själv varit starkt illamående från v. 8 och upplevde värme som väldigt jobbigt under veckorna 8-13. Reste mycket till Thailand då och låg bara i skuggan och tyckte all mat var fruktansvärd. Även Mexiko var fruktansvärt jobbigt med maten, och då älskade jag mexikansk mat före graviditeten.
Men mår du bra så ut och res! Underbart att njuta tillsammans.
Men kanske inte skulle rekommendera allt för tropiska länder. Undvik länder med malaria och zika. Kolla över dina vaccinationer, vad du har sedan tidigare eller vilka du kan ta och ej under en graviditet. Malaria tabletter finns men är då av en annan sort en den man vanligen tar om man nu ändå väljer ett land där det är vanligt.
Men en favorit i din tänkta resperiod är Cypern. Lagom varmt och mycket mat att välja mellan. Ska ni vara borta länge är även Gran Canaria trevligt som gravid. Låter kanske tråkigt men finns mycket att göra förutom att sola. Ska själv resa till Indonesien under vecka 15-16, hoppas att det går fint och att det jäkla illamåendet lugnar ner sig.
Så jag tänker att så länge du känner att du orkar med så res dit ni vill.
Dubai är fantastiskt men kanske lite dyrt att vistas i en längre period.
Ett alternativ är att hyra en lägenhet i tex Spanien, alicante om ni vill vara borta länge.
Men som sagt tidigare se över vaccinationer, försäkringar mm. De flesta bolag tillåter flygning fram till v. 28 utan läkarintyg och försäkringar gäller fram till v. 28 eller 32 beroende på bolag sedan krävs extra rese /gravidförsäkring.
Å glöm inte stödstumporna 😀 trevlig resa

2019-04-08
Empa
Empa
Bebis på 5 månader

Passa på och res bara ni två! I somras reste jag till Tjeckien, Montenegro, Grekland och Cypern med min lilla tjej i magen. Men precis som du är inne på så skall ni undvika zika. Medelhavet har många guldkorn under sommaren. Vänd dig till en resebyrå om du är osäker. Dem tar oftast inget extra för att boka charter! :)

2019-04-04
Mollans mamma
Mollans mamma

Föds barnet i vecka 30 och ni befinner er utomlands behöver ni en försäkring som täcker vård och hemtransport med ambulansflyg annars sitter ni med kostnader på förmodligen flera hundra tusen. En ekonomisk katastrof!
Bara för att det gått bra för de allra flesta så finns ändå risken att man själv får ett barn som föds för tidigt. Så var noga och kolla vad er försäkring täcker.

2019-04-04
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Jag och min kille åkte på en två veckors semester när jag var typ i vecka 20 och det gick hur bra som helst. Varför skulle det inte göra det? Vi resonerade innan utifrån några aspekter:
Inte sitta för länge på ett plan för att komma dit
Platsen ska ha bra infrastruktur och samhällsfunktioner
Liten risk för magproblem pga mat och vatten
Lagom varmt
Inte bara hotell och pool

Det blev Madeira för vår del men det finns bra många fler ställen i Europa som är fina vid den tid ni vill åka. Det beror ju på vad ni vill få ut av resan?

2019-04-04
Tant1
Tant1

Premiemamma: ok då förstår jag.

Har tänkt vara borta till max vecka 30. (Vilket är i slutet på September)

2019-04-03
zetat
zetat
Bebis på 5 månader

Neo = neonatalavdelning. Poängen med kommentaren var att åk inte för sent i graviditeten. Mitt barn föddes i början på v 32, vissa är utomlands i samma vecka. Så ha koll på försäkring och se att den täcker kostnader om barnet behöver komma tidigare☺️

2019-04-03
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 2 år och 8 månader

Ledis mama: precis så jag också tänker. Hinna ”njuta” av en sista långresa innan barnet föds

2019-04-03
zetat
zetat
Bebis på 5 månader

Norrlänning 1: var ligger Neo?

2019-04-03
zetat
zetat
Bebis på 5 månader

Tycker dock tvärtom. Självklart ska man unna sig lite innan bebisen kommer. Ta och njut i solen eller i någon härlig natur. Va Dock försiktigt med maten :) du kan ju lika bra bli matförgiftad i Sverige med. Inte bara utomlands. Man ska va försiktigt vart man än tar sig.

2019-04-02
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Vi började livet som förälder med tre veckor på neo.
Så min första tanke är att se till att ni är ordentligt försäkrade om barnet skulle födas på tok för tidigt. Ingår hemtransport med ambulansflyg?

2019-04-02
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Jag hade inte åkt. Inte bara för zika virus. Det finns ju kolera och malaria oxå. Sen kan du ju bli riktigt sjuk av andra saker med.

Dessutom är det ganska jobbigt att vara gravid man är ju trött och ev illamående väldigt länge.

Du har ju inte helt koll på maten utomlands heller. Är den verkligen tillagad som den ska. Får du listeria, vanlig orsak till matförgiftning, kan du utveckla listerios som ofta slutar i att man får missfall.

Vill inte skrämmas men personligen tycker jag det är onödigt att åka utomlands när man är gravid pga alla smittrisker.

2019-04-02
viva91
viva91
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...