App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Blöjeksem/ svamp

Misstänker att min dotter har fått blöjeksem. Tips på att få bort de? Luftar, använder inte våtservetter, torkar torrt innan ny blöja. Fler tips? Hur ser svamp ut?

2019-03-31
Akira
Akira
Bebis på 13 månader

Inotyol säger jag bara! Det kommer vara borta på nolltid då. Och som tidigare nämnt, hjälper de inte att smörja så byt blöjmärke!kan rekommendera Libero Touch 😃👍🏻

2019-07-20
Linnéap
Linnéap
Barn på 1 år och 6 månader

Jag smörjer med bepanten eller hur det stavas 😅 Har smörjt från start och dottern har inte ens haft början till eksem eller röd rumpa.

2019-07-20
Jejj
Jejj

byta blöjmärke funkade på vårt andrabarn då hon alltid blev ilsket röd av en sort

2019-04-01
8kee6
8kee6

Min dotter fick det flera ggr när hon var liten men vi behandlade en gång med cortimyk och de andra ggr så fick hon ligga mycket naken och lufta.

Hon var (och är) väldigt knubbig så det blev väldigt fuktigt i ljumskarna trots att man torkade torrt.
Jag har bara torra tvättlappar som jag själv blöter och tvättar med. Barnpuder har vi haft mycket inför natten. Tar bort mycket av fukten.

2019-04-01
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Svamp ser lite oregelbundet rött ut, lite fläckigt upphöjt i huden. Behandla med lite Cortimyik under någon vecka. Man ska fortsätta behandla ett tag till även om utslagen börjar försvinna. Inotyol (zinksalva)på inför natten när blöjan kanske är på lite längre än dagtid för att skydda huden. Fortsätt som du gör, lufta och håll torrt. Gör rent med vatten (och olja) på obehandlade torra tvättservetter. Svamp trivs när det blir fuktigt och instängt. Lätt att de får det. Bebishud är så känslig. Min unge älskar att vara naken ett tag efter bad och innan byte till pyjamas😊

2019-03-31
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...