App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ont i bröstet

Vet någon varför man får ont i bröstet när man ammar för mycket/ länge. Ont som i ont att de gör ont när lillen suger som om det inte Finns mjölk kvar. (Det finns)

2019-03-30
Leab
Leab
Barn på 2 år och 2 månader

Ok. Jag har haft väldigt mycket problem med smärta i mina bröst, främst pga av för hög produktion, dåliga mjölkgångar och mjölkstockningar. Den typen av smärta du beskriver har jag upplevt någon gång när jag har pumpat lite för hårt och lite för länge när bröstet är tomt. Då har det liksom sugit och dragit i mjölkgångarna eftersom att det inte funnits något att tömma dem på. MEN samma typ av känsla brukar jag kunna få vid amning när någon gång i bröstet har blivit täppt. Då drar det och suger i den "propp" som inte vill lostna.
Har nog tyvärr inte någon vidare bra idé. Men jag skulle ändå verkligen vilja råda dig till att försöka lära känna dina bröst så bra som möjligt. För mig har det verkligen gjort skillnad eftersom att jag numer känner igen symptom och beteende hos mina bröst på ett helt annat sätt. Hur ser de ut när det inte gör ont, mellan amningarna? Hur ser de ut när ditt barn har ätit? Hur ser det ut när det gör ont? Har bröstvårtan tappat färg? Blivit klämd? Har bebisen haft för dåligt tag om bröstet? Hur ser det ut när ditt barn äter?
Kläm och känn mycket också! Kan det vara någon mjölkgång som krånglar? Känns det hårt någonstans? Eller är brösten mjuka och fina när amningen är klar?
Hoppas att du hittar svar på din fråga och att det blir bättre!

2019-03-31
Alvida
Alvida

I själva hela bröstet. Som om den är tom efter man sugit för länge på den. Och därefter kan ha stickningar i flera minuter innan de försvinner. Ammar jag inte på ett tag blir det bättre men ammar jag sen igen flera gånger på de bröstet så kommer smärtan igen.

2019-03-31
Leab
Leab
Barn på 2 år och 2 månader

Kan du beskriva mer var i bröstet det gör ont och på vilket sätt?

2019-03-31
Alvida
Alvida
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...