App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Min sambo förnedrar mig offentligt?

Min sambo tycker det är okej att i samband med att vänner och familj kommer över diskutera ekonomi och att jag bör betala mera pengar till huskontot då han inte har råd att betala allt. Jag känner mig totalt utskämd då det är privat hur vi sköter vår ekonomi.

2019-03-30

Det är aldrig okej att skämma ut sin sambo offentligt. Du förtjänar bättre. Jag tycker du skall prata med honom om varför han beter sig som han gör.

2019-04-02
EmH80
EmH80
Barn på 1 år och 6 månader

Är det inte otroligt ”svenskt” att inte prata om ekonomi? Jag och min sambo diskuterar ofta vår (och andras) ekonomi med både vänner och familj. Sen självklart beror det på hur man tar upp saker och ting om det förnedrar eller inte. Men att bara konstatera att man inte har råd är i mina ögon inte att förnedra någon, det är ju endast fakta. Hur mår du i att inte kunna bidra med ekonomin på samma sätt som honom? Antar att han tjänar mer just nu och det är därför du inte bidrar lika mycket? Jag mådde tidigare dåligt pga att jag inte kunde betala lika mycket, men då jag tjänade betydligt mindre och sen var mammaledig så var det inte möjligt. Där emot bidrog jag på andra sätt t.ex så tog jag hand om det mesta hushållsarbetet.

Och om du inte vill att han skall prata om er ekonomi med andra så var noga med att berätta det och säg varför du känner på det viset och var öppen för att höra vad hans argument är också. Han kanske behöver bolla med andra för att se hur de gjort i liknande situationer.

2019-03-30
Vickan93
Vickan93
Bebis på 17 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...