App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Avveckla amning på ett bröst

Hej! Jag har en tvåmånaders bebis som jag ammar. Jag har haft stora problem med mitt ena bröst i form av mjölkstockning och varböld som till slut fick tömmas och jag fick dränage i några dagar. Fruktansvärda smärtor orsakade detta mig och jag vill inte amma på det bröstet längre då jag är livrädd för att det ska bli likadant igen. Jag har mycket mjölk i det andra bröstet och amningen där går fint. Hur avvecklar jag amningen på ett bröst? Har pratat med min bm och bvc om det men upplever inte att jag får något konkret svar på hur jag ska göra. Just nu pumpar jag bröstet två till tre gånger per dygn för att tömma det. Tacksam för svar! Sandra

2019-03-27
Sandrakej
Sandrakej
Bebis på 13 månader

Du ska inte pumpa för att tömma det utan bara lätta på trycket. Jag fick problem med ena bröstet med svamp och nån annan infektion och pga det så slutade jag amma på det bröstet. Under några dagar så mjölkade jag ur lite grann för hand för att lätta på trycket och sen stod jag i varm dusch och lät det bara rinna ut.


Jag ammar fortfarande delvis på kväll och morgon nu när hon snart är 16 månader och det fungerar bra.

Hoppas att det går bra för dig!

2019-03-27
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Minska pumpningen, töm inte bröstet utan lätta bara på trycket så ev ömhet försvinner. Fyllda, hårda bröst signalerar till kroppen att minska på mjölkproduktionen så tömmer du dem blir det fel signal. Gör detta i en försiktig takt (mjölka ur lite så fort det känns obehagligt) så kommer du inte få problem.

2019-03-27
emc85
emc85
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...