App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Färga håret

Tänkt kolla om någon har koll på om det är farligt att färga håret när man är gravid?

2019-03-26
jkkarl
jkkarl
Bebis på 4 månader

Letade själv information om detta och hittade att man bla. I Danmark avråder gravida från att färga håret. Man menar att farliga ämnen tas upp genom huden och går ut till barnet. Att bara slinga håret borde vara bättre alternativ. Med mitt första barn färgade jag någonstans runt 25-30. Funderar på att slinga håret nu istället, men väntar tills lite längre fram i graviditeten.

2019-04-01
Tzickii
Tzickii
Bebis på 9 månader

Jag färgar bara med ekologisk växtfärg när jag är gravid, i många andra länder avråds man nämligen från att färga håret då. Kemikalierna tar sig in kroppen via skalpen och även om man inte vet exakt hur det påverkar ett foster så känns det inte helt säkert. Kalla fakta hade reportage om det för några år sedan: https://www.tv4.se/kalla-fakta/artiklar/höga-kemikaliehalter-efter-hårfärgning-4fbff3ed04bf725194009dc6

Men var och en får ju själv ta ställning till vad som känns värt.

2019-03-30
soultilly
soultilly

Finns inga direkta råd kring detta och frisörer anses inte ha ett riskfyllt arbete och de står ju dag ut och dag in i dessa ångor osv och föder friska barn:)

Men jag har dock varit med om att mitt hår fick annan struktur/färg och färgen tog inte lika bra. Så denna graviditet har jag bara klippt mig och skippat färgen tills bebis är ute:)

2019-03-28
Freudberg
Freudberg
Bebis på 11 månader

Hej! Jag tror mer det mest är ångorna från kemikalierna som inte är så bra att andas in. Men om barnet påverkats eller inte kan jag inte svara på.

2019-03-28
Kattens
Kattens
Gravid i vecka 37

Jag har slingade håret när jag väntade mitt första barn och gjorde det igen nu när jag väntar mitt andra barn. Dock reagera håret annorlunda denna gång och färgen försvann väldigt fort och nu syns det inte att jag slinga.

2019-03-27
diianaelise
diianaelise
Bebis på 10 månader

Jag ställde samma fråga i ett annat forum och fick detta svar!

Jag gick frisör på gymnasiet och har sett att folk skriver här att graviditeten kan påverka resultatet vid färgning, men undrar alltid exakt VAD det är som skulle påverka 🤔håret är ju dött efter att det växt ut! Går ju liksom inga hormoner ut i hårståna. Tror någons hår har blivit grönt av heelt andra orsaker (för lite röda pigment i färgen) och då skyllt på graviditeten är mera troligt!! 😅

2019-03-27
Fandren
Fandren
Bebis på 11 månader

Ja jag läste samma som du när jag va gravid med första. Men jah frågade mina blonda vänner som redan hade barn och alla dem sa att dem alltid fortsatt färgat håret. så jag körde på den chansen haha !! Men ha med dig nån mun mask. Då ifall du tycker att färg eller lukt blir lite för starkt.

2019-03-26
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Okej :) tack för svar.. första bebisen här om allt går som det ska :) läst på flera sidor att de kunde vara farligt men ville kolla upp det innan min nästa frisörstid :)

2019-03-26
jkkarl
jkkarl

Nej inte farlig. Blonderade/ slingor varannan månad. MEN det bara beror också på hurmonerna. Ibland kan färg inte ta som de ska . Kan bli missfärgat eller så.
Hade inga problem med det. Men det är inte farligt

2019-03-26
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...