App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Epilepsi och gravid?

Hej! Finns det någon som varit/är gravid och har epilepsi? Jag har epilepsi dock varit anfallsfri sedan 2013. Använder lamotrigin. Vi försöker bli gravida nu med första barnet och jag känner lite oro inför graviditeten. Vi kanske kan dela erfarenheter?

2019-03-26
Kattens
Kattens
Gravid i vecka 36

Har ep och haft sen 05 och är i v40 nu. Varit anfallsfri under hela graviditeten och fått bra stöttning från mödravården men inte haft mycket kontakt med någon neurolog.

2019-05-13
Lollo86
Lollo86
Bebis på 10 månader

Hej!
Jag har epilepsi och är gravid. Har också varit anfallsfri i flera år. Äter lamotrigin och topiramat. Var väldigt orolig innan jag blev gravid för hur en graviditet skulle påverka fostret, men också mig. Var rädd för att få anfall. Direkt när jag blev gravid gjorde jag två saker: 1. Kontaktade min neurolog. 2. Kontaktade en barnmorskemottagning.
Båda instanserna har varit väldigt stöttande och professionella; jag fick snabbt besök hos barnmorskan och när jag har känt mig orolig över någonting har jag fått träffa en läkare. Min neurolog har skrivit remisser för provtagning och jag tar prover en gång i månaden, när han märkte att jag behövde höja min medicindos kontaktade han mig direkt och berättade hur jag skulle göra och varför. Han skrev även ut extra folsyra när jag berättade om graviditeten, något jag till skillnad från de utan epilepsi ska ta hela graviditeten. Jag är förvånad över hur bra vården har fungerat, och upplever att jag var orolig i onödan innan graviditeten.
Lycka till!

2019-05-12
Ida789
Ida789

Hej!
Tyvärr inte, men jag hade rekomenderat dig att ringa till din barnmorskemottagning och berätta din situation så kan dom hjälpa dig på bästa sätt och ge dig information osv :) Lycka Till!

2019-03-26
jenru19
jenru19
Bebis på 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...