App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

KUB v 12+6

I morgon är det dags för KUB. Är lite nervös faktiskt. Dela gärna med er av alla era erfarenheter av KUB test.

2019-03-25
goddess1
goddess1
Bebis på 5 månader

Gjorde KUB i v12, första barnet för oss båda och det var så häftigt att se den lilla sprattla där inne. Overkligt! Man känner ju ingenting så de blir en lite märklig känsla, fick 1:6757 så det var väldigt bra vad jag förstod det. Hoppas allt fick bra för er! Vi laddar inför nästa UL som är 24/4 när vi ska få veta vad det blir för något :)

2019-04-03
Laann
Laann
Bebis på 5 månader

Jag fick 1:17 och jag bröt ihop helt och hållet och grät i veckor. Gjorde moderkakstest någon vecka senare och läkaren sa att det var fel på barnet, men jag fick tillbaka ett bra besked när provsvaren kom. Trots det höll oron kvar under hela graviditeten och även en stund efter mitt barn var fött. Jag tänkte hela tiden att han har en hjärnskada som kommer att synas när han blir något större. Men jag har idag, några månader senare ett fullt frisk och glatt barn. Nästa graviditet kommer jag inte att göra KUB. Det var den värsta psykiska påfrestningen jag någonsin varit med om. Däremot har min BM redan nu sagt att jag kan få gå direkt och göra ett moderkakstest nästa gång det är dags för bebis för att slippa väntetid och onödig oro. Det känns skönt!

2019-03-26
VeraHag
VeraHag
Bebis på 17 månader

Jag gjorde KUB för första gången vid denna graviditet. Har två friska barn sen innan 😊
Bebisen mådde jätte bra ich fick reda på BF,
Men sen fick jag min risk skala på 1:75 och blev helt förkrossad. Jag och mannen hade verkligen inte räknat med det resultatet. Gjorde NIPT dagen efter och väntar nu på svaret.
Hur gick det för dig?

2019-03-26
SandraJanette
SandraJanette
Bebis på 6 månader

Jag gjorde KUB under nuvarande graviditet. Har 2 barn sedan innan men med dem har jag bara gjort "vanliga" ul. Jag ville göra KUB nu eftersom jag fyller 35 i år och eftersom vi redan har 2 barn och har ett hus som kräver mycket skötsel så hade vi mest troligt avbrutit graviditeten om vi fick veta att något inte var bra. Men hursomhelst, allt såg perfekt ut på KUB. Jag fick ingen siffra, men bm sa att det var låg sannolikhet för kromosomavvikelse. Jag var i v 13 då. Vid RUL bekräftades det att bebis verkligen är perfekt. ;) Nu är jag i v 24 och längtar efter denna perfekta lilla bebbe. Lycka till!

2019-03-25
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Just det, vi fick också veta BF-datumet på KUB. Barnmorskan sa då att det kommer inte att ändras men det var först efter RUL jag fick moderskapsintyget av MVC

2019-03-25
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33

Åh vad spännande! Var också nervös inför KUB-testet. Gjorde det i V.14 om jag minns rätt. Hade några dagar innan hört en intervju på morgon-tv med en kvinna som hade upptäckt ett uteblivet missfall vid KUB. Så det var min rädsla. Tänkte att jag kanske bara inbillat mig alltihop.
Hade med min partner när vi gjorde ultraljudet. Han stressade ifrån jobbet på lunchrasten dit. Minns att jag var irriterad på om han skulle hinna överhuvudtaget😅 Där träffade vi en supergullig barnmorska som hade jobbat länge med ultraljudsundersökning. På UL syntes en ca 10-12 cm lång jättelivlig liten bebis med ett litet hjärta som slog. Jag hade tagit väldigt seriöst med rekommendationen att inte kissa innan undersökningen (+ nervositet) och blev utskickad till toaletten för hon hade svårt att se när blåsan var i vägen. BM sa hela tiden ”där är er bebis!”, tyckte det var fint att hon inte sa foster. Fick med oss en remsa med 5 st UL-bilder (På RUL:en fick vi betala för en bild) Efter undersökningen satt vi i ett annat rum där hon jämförde UL med resultatet på blodprovet och räknade ut sannolikheten för kromosomavvikelse och förklarade vad det innebar. Vi fick om jag minns rätt 1:20 000. Blev också erbjudna att göra NIPT gratis som då var en studie i Göteborg som erbjöds till dem som gjort KUB.
Tänk på att det bara är sannolikhet och inte ett definitivt svar man får på KUB.
Hoppas att det snart blir rutin med tidigare ultraljud än v.18-20. Var mest bara därför vi gjorde KUB.
Det är helt fantastiskt att få se sitt lilla barn där inne😊

2019-03-25
Sahra11
Sahra11
Gravid i vecka 33
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...