App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gasig

Min 6 månaders är oerhört gasig. Började ge pureer när han var 4 månader på inrådan av BVC pga förstoppning. Det har inte blivit bättre, han bajsar i bästa fall var femte dag. Han får bara ondare av katrinplommon. Han vaknar hela tiden på nätterna, bökar och sen kommer en stor prutt. Ett par timmar innan läggdags får han mjölkfri gröt på havre tillsammans med lite fruktpure... Vad för typ av mat är bra för känsliga magar? Jag har inte sovit på flera månader och BVC hjälper inte till :-(

2019-03-25
Tistel86
Tistel86
Barn på 1 år och 6 månader

Hej! Har du/ni testat att göra ”magövningar”, dvs låta bebisen ligga på rygg och dra upp/böja hans ben ner mot magen och sen sträcka ut dom och skaka lite för att sedan upprepa övningen flera gånger? Fungerade extremt bra på vår son som hade väldigt mycket gaser som liten. Magövningar plus pysventiler från apoteket fick oss att överleva!
Ang trög mage och känslig mot plommon. Testa kivi och mandarin istället. Har fungerat jättebra på vår son.
Hoppas att magen på er lilleman lugnar ner sig snart!

2019-03-28
Striderina
Striderina
Bebis på 1 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-03-27
ShimaBenjamin
ShimaBenjamin

Min 6 månaders har haft liknande problem. Vi introducerade mat vid 4,5 månad då hon var otroligt nyfiken på mat. Magen hängde inte riktigt med och det är först nu som den har börjat komma igång. Hon bajsade endast 1 gång i veckan och jag blev orolig att hon skulle bli förstoppad. Men när man helammar är det tydligen (enligt min BVC) svårt att avgöra hur ofta barnet ska bajsa. Så hon sa att vi skulle öka på mängden mat så när vi sakta gjorde det och tillsatte extra mycket rapsolja blev det bättre. Jag upplevde också att min dotter till en början fick ont i magen av katrinplommon men vi gav en liten mängd varje dag i en vecka och ökade därefter på och nu äter hon helst en halv burk. Så de tipsen jag fått från BVC är att tillägga ännu mer fett i maten (för oss fungerar bara rapsolja och inte smör) och ge katrinplommonpuré. Testa (om du inte redan gjort det då) att ge liten mängd katrinplommon och se om magen vänjer sig tillslut! Hoppas det blir bättre snart :)

2019-03-26
eelino
eelino
Gravid i vecka 30

Jag ammar honom, slutade ge ersättning som tillägg i januari då han blev förstoppad av det.

2019-03-25
Tistel86
Tistel86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...