App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Mammig och pappig

Vår dotter på snart 7 månader har varit otroligt mammig och pappig sedan hon var ca 3-3,5 månad. Båda föräldrar duger alltså men ingen annan får ta i henne. Särskilt inte farmor och farfar. Ibland får de inte ens titta på henne. Efter ett par dagar med mormor och morfar kan mormor få ta henne men bara en liten stund och bara om vi föräldrar inte visar oss. Denna ”blyghet” började i samband med att koliken gick över. Det börjar bli jobbigt för familjen som vill umgås med sitt barnbarn och tråkigt för oss som skulle vilja få lite vuxentid. Detta har alltså pågått i 4 månader nu. Någon mer som haft ett barn som är så mammig och pappig? När gick det över? Hur? När hon var liten fick i stort sett vem som helst hålla henne.

2019-03-25
Annrow86
Annrow86
nyfödd bebis

Har haft det precis likadant, eller han gallskrek så fort någon närmade sig honom eller om det var för många runt omkring, det började släppa lite runt 11-12 månader då sonen började gå. Efter det så har det blivit lättare och lättare. Började hos dagbarnvårdare vid 20 månaders ålder och det har gått jättebra, tog en vecka efter inskolningen (2,5 vecka lång) innan han började springa in utan att bry sig om oss. Något som faktiskt fungerade tidigt (runt 6-7 månader) var att mormor eller farmor gick ut och gick med sonen i barnvagnen, så länge de inte tog upp honom ur vagnen eller stannade för lång tid, så gick det bra och han var glad och pratade med dem. Mormor och farmor har varit lite barnvakt utan vagn sedan 14 månaders ålder, då bara någon timma. Vi har följt sonens behov av närhet och avlastat varandra, vilket inte ger så mycket partid men vi har fått ladda batterierna. Fungerar vagn så kan kanske mormor gå en sväng medan ni äter lunch själva, det blir bra kvalitetstid då. Även om han inte velat vara nära så har han ändå byggt upp en bra relation med all vår familj och våra vänner genom att vi vuxna umgåtts och han har hängt på någon av oss föräldrar.

2019-03-27
emc85
emc85

Hej :) vår flicka var/är likadan. Från hon var 4 mnd fick ingen annan hålla henne :/ Hon började förskolan vid 13 mnd, lite tidigt men det gick. Efter 2 mnd på förskolan kände hon sig trygg där..Och sakta, men säkert tycker hon om att vara hos farfar, farmor osv. Hon är nu 18 mnd, och äntligen kan vi lämna henne hos familjen 😅 Det har varit väldigt frustrerande, och jag lider med er! Men det går över, för vissa (vårt barn) tog det lite längre tid. Fortfarande väldigt mammig, men man får väl bara njuta 😄 ju äldre hon blir, ju mindre vil hon nog vara med oss föräldrar 😜

2019-03-25
Kriols89
Kriols89
Barn på 2 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...