App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Lära sig cykla

Hej! Jag har en dotter på 7 år (blir 8 till Oktober) som är rädd för att cykla. Vid 3-4 årsåldern vågade hon cykla litegrann med 12 rum med stödhjul, men efter det har hon inte visst intresse för att cykla. Senaste somrar har hon varit rädd för att sätta sig på cykeln och hon är i övrigt också väldig försiktig av sig, är höjdrädd och så. Hon är 130 cm lång och funderar vilken storlek av cykel hon bör ha och behovet är att hon börjar med stödhjul för att våga börja cykla. Hur får jag bort den där rädslan och att hon ska våga cykla och bli bättre på det, att så småningom även kan cykla utan stödhjul? Hon har en cykel på 20 tum tror jag hos sin pappa, men funderar om ska köpa en 24 tum? Eller blir den för stor ännu effersom hon är så osäker vid cykling?

2019-03-24
Ansku86
Ansku86

Mina båda barn lärde sig cykla direkt, utan stödhjul när dom var 2,5 samt 2,7 år gamla. Stödhjul är bara otäckt när dom känner att de slår emot mot backen å blir vingligt. Balanscykel däremot först, där hittar dom balansen! Sen som sagt, lärde dom sig direkt utan stödhjul. På första försöket! Lycka till

2019-05-26
mini27
mini27

Ok. Detta med cykel 12 eller 16 tum med stödhjul och stödpinne gick bra en sommar, då hon var 4,5 år, men efter det har hon typ vägrat och inte visat intresse för att cykla. Hon är också väldigt rädd för spindlar och förra sommaren och året innan såg hon spindelnät på sin cykel och vägrade att cykla då pga spindelnätet. Tog förstås bort spindelnätet, men hon var rädd att det skulle finnas kvar!

2019-03-26
Ansku86
Ansku86

Har också funderat att hon bör träna först balansen med den cykeln som hon har, så hon vågar och blir bättre. Det gäller också sparkcykeln (vanlig) att hon inte kör riktigt snabbt med den och verkar vara lite osäker på sin balans.

2019-03-26
Ansku86
Ansku86

Hon är nog rädd för att ramla och slå sig, eftersom hon är så försiktig med allt annat också. Vågar inte klättra i höga klätterställningar (pga höjdrädd och det har hon sagt själv att hon är höjdrädd och tycker det är läskigt med höjder).

2019-03-26
Ansku86
Ansku86

är hon rädd för att ramla å slå sig? vår dotter på 3 år har precis lärt sig cykla och vi tränade på en fotbollsplan så hon kunde ramla utan att det gjorde ont! mjukt underlag kanske funkar? annars är det bara uppmuntra och inte pressa henne🙂Lycka till

2019-03-24
8kee6
8kee6

Hej! Min äldsta blir 8 i maj och kan heller inte cykla. Hon fick sin första cykel när hon fyllde 4 och först hade vi bara en sån där pinne att hålla i, sen satte vi på stödhjulen, sen köpte vi en större cykel... Hon har verkligen panik varje gång vi ska öva, hon skriker och gråter som att man försöker mörda henne. Nu får vi se hur det går i sommar. Jag väntar barn nr 3 i juli så ska nån springa bakom henne när hon cyklar får herrn i huset stå för det. ;) Min dotter skulle egentligen också behöva en större cykel, men jag tycker samtidigt att det är dumt att köpa en för stor innan hon kan, det känns mer läskigt tror jag. Pappan däremot tycker tvärtom att vi ska köpa en jättestor ("så behöver vi inte köpa en ny varje år")...

2019-03-24
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 10 månader

Det bästa är väl om hon kan ha en cykel där hon kan sätta ner båda fötterna i marken, så hon känner att hon har kontroll. Börja träna korta små stunder o sluta när det går som bäst. Vår dotter är oxå superförsoktig o säger jag vågar inte. Hon har inga stödhjul men vi är väldigt tydliga med att vi håller i o inte släpper vi är där hela tiden.

2019-03-24
1rema
1rema
Barn på 3 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...