App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Igångsättning eller snitt?

Har en stark rädsla för att gå över tiden pga. tidigare förlossning. Ska nu på ett förlossnings förberedande samtal med aurora där vi ska göra upp en plan. Nu till min fråga.. skulle ni valt igångsättning eller snitt? Helst vill jag att det kommer igång av sig självt så klart. Men om inte. Hur har era igångsättningar eller snitt varit?

2019-03-24
Okonkret
Okonkret
Bebis på 13 månader

Jag gjorde ett planerat kejsarsnitt i december då min son låg i säte. Jag var väldigt nervös över det, men det gick så himla bra! Man kände sig supertrygg då det är så mycket personal inne i rummet och ens partner är med och stöttar.
Jag hade givetvis räknat med en vaginal förlossning, men när han låg i säte så valde jag tillslut planerat snitt då det kändes säkrast och som det bästa alternativet för mig.

Angående återhämtning efter snittet så blev jag överraskad över att det gick såpass snabbt att återhämta sig efteråt. Givetvis är detta väldigt individuellt, men jag hade inte alls så ont som andra har sagt att dom har haft.
Man får ju inte bära tyngre än bebisen de 8 första veckorna, men har man en partner som kan hjälpa till så klarar man det galant 😁

2019-03-26
Marika A
Marika A
Barn på 1 år och 7 månader

Har två igångsättningar bakom mig och första barnet kom naturligt. Så jag kan inte uttala mig om snitt, men det är ju en operation som kan ta mer tid att återhämta sig från.

Båda igångsättningarna har varit sega innan värkarna väl startat och sen har det gått på 1,5 till 2 timmar innan flickorna varit ute. Med första var det v 41+3 men lite fostervatten så det blev igångsättning. Jag var öppen 3 cm sen 2-3 veckor men inte alls mogen. Jag fick nån sorts gele för att mjuka upp livmoderhalsen vid 12 och sen började värkarna vid 17 och hon är ute lite efter19 men det gick väldigt fort och jag var inte beredd på så starkt
värkarbete. Lustgasen var min bästa kompis för jag hann inte med nåt annat än nålar.

Men barn 3 så var det bf+15 och då såg jag till att ha med min mamma( mannen är bonde och kunde inte binda upp sig för dagen) Fick nåt sorts hormon att dricka varannan timme och höll på med det från morgonen till kvällen utan en värk. Klockan tio sa de att nu kan du ju sova så börjar vi om imorgon. Vid 23.30 så sa det pang och sen hade jag värkar tills hon kom ut 01.49. Jag hann bada en stund men sen ville bebisen inte riktigt vara med så då fick jag ligga på britsen istället. Jag hade bara lustgas den gången med och det fungerade bra.

Jag sprack nästan ingenting trots att det gick väldigt fort.

Hoppas det startar spontant för det var det bästa tycker jag.

2019-03-24
ma78
ma78
Barn på 2 år och 7 månader

Har aldrig blivit snittad så det kan jag inte uttala mig om men kan berätta om min igångsättning. Blev igångsatt i december i vecka 41 med mitt första barn. Fick en tid att inställa mig, kom dit kl 15 och var 3cm öppen men livmodern var helt omogen. Fick tablett angusta (?) att ta varannan timme. Tog första tabletten kl 16 och det hände ingenting på hela kvällen. Fick en dubbel dos runt 01 för att jag skulle få sova men pang bom sa det och vattnet gick 01:30 och fick sjuhelsikes värkar! Fick epidural och började krysta 05:20 och 05:50 var han född. Tog lite mer än 4 timmar från första värk och tyckte allt gick toppen. Var supernervös innan för jag hade läst mycket om igångsättning och alla verkade vara värsta mardrömsförlossningar men allt gick bra förutom lite bristningar

2019-03-24
xMariax
xMariax
Gravid i vecka 37

Blev igångsatt i januari pga foglossning. Var 3 centimeter öppen när vi kom in så de tog vattnet och 3 timmar senare föddes vår tjej🙂Blev verkligen överraskad hur bra det gick😀Har aldrig blivit snittad och är inget jag velat heller om det inte hade behövts såklart☺️Har 3 barn

2019-03-24
8kee6
8kee6

Min första vägde närmare 5 kg vid födsel och vi hade gjort TUL dagen innan där de inte såg detta. Under graviditeten följde jag och bebis kurvan och allting var normalt. Men det blev en nästan 20 timmars förlossning där jag blev värksvag efter 3 timmars krystvärkar. Det hela slutade med att hon fastnade med axlarna på vägen ut. De behövde inte knäcka nyckelbenen på henne men jag blev rätt traumatiserad så här i efterhand. Jag vill helst inte gå över en enda dag till i denna graviditet med syskonet.
Kan inte bestämma mig för om jag vill ha snitt eller sättas igång..

2019-03-24
Okonkret
Okonkret

Är det för att ditt förra barn var för stort som du har en rädsla nu? Tänkte om du har fått göra TUL isåfall med?
Jag blev igångsatt med min första pga vattenavgång utan värkar. Tyckte det var skönt att vara på sjukhuset och få alla värkar där. Dock öppnade jag mig väldigt fort efter att mina värkar väl startade så hann inte få epidural som jag ville då (glad att jag slapp den nu i efterhand). Nu visade det sig att hon låg i säte precis när jag födde så det gjorde det hela lite mer "dramatiskt". Men överlag så tyckte jag det var helt okej med igångsättbingen. Tog knappt 9 timmar från första värk tills hon var ute, vilket jag upplevde skönt.
Min andra började värkarna hemma och det föredrar jag även om bilresan in var hemsk, men det gick bra. Den förlossningen tog knappt 3 timmar från första värk tills hon var ute, hur skönt som helst.
Nu väntar jag vårat tredje och jag hoppas stt även denna förlossning ska gå bra.


Hoppas det går bra för dig och du får den hjälp och stöd du behöver.

2019-03-24
Mandat
Mandat
Bebis på 12 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...