App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Resa gravid

Jag och pojkvännen vill ta en resa innan bebis kommer. Vi funderar på slutet av april/ tidigt i maj Jag kommer då vara i vecka 28/29, är de något man bör tänka på? Vi funderar på Grekland eller Spanien och jag vet att man inte ska dricka kranvattnet och ha bra hand hygien. Vill ju absolut inte bli sjuk.

2019-03-23
Biancatbt
Biancatbt
Bebis på 8 månader

Hej! Tycker föregående kommentarer gett bra råd. Speciellt den om försäkring. Själv fick jag barn i början på v 32, och även om man aldrig vill utgå från att sånt ska hände händer det ibland. Så kolla försäkring och är det grönt: ha en skön semester och förhoppningsvis kommer inte bebisen förän när den är färdigvuxen 😊🌸

2019-03-25
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 2 år och 9 månader

Stödstrumpor till flyget!

2019-03-25
MammaKotte
MammaKotte

Om barnet föds för tidigt, har ni en försäkring som täcker vården där och hemtransport med ambulansflyg?

2019-03-24
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Det första jag skulle göra är att kolla vad försäkringsbolaget säger. Vad täcks av den ni har nu/vad skulle täckas om du tecknade annan. Nu kommer du ju vara ganska tidigt i grav så oddsen att bebis kommer är ju liten, men säg att det skulle hända något. Typ blödning/smärtor osv som kräver sjukvård. Kan bli väldigt dyrt om man inte har rätt försäkring (många har "klausuler" för gravida så vad som ingår i vanliga fall behöver inte ingå som gravid). annars är det väl främst maten du bör tänka på. Går ju aldrig säkert veta hur livsmedel behandlas, men skulle undvika bufféer om dom inte har riktiga kyl/värmekärl till maten då det lätt frodas bakterier. Många skulle säkert undvika bufféer helt, men på större, fräscha hotell har jag ätit bufféer och det har inte vart problem.
Många varnar för isbitar i dryck för att de ibland görs med kranvatten, så där får du lite ta ställning till om du ska undvika (jag har ätit isen och båda jag o h bebis har mått bra)
Har du en stor mage för tiden skulle jag ta med ett sjukintyg som intygar hur långt gången du är och att grav varit problemfri osv. Brytpunkten för många bolag går runt v 30 med sjukintyg, men har du inget intyg som styrker gravlängd kan det bli problem om dom frågar efter ett (även fast du faktiskt inte är så långt gången).

Men är ju inga direkt främmande bakteriekulturer där mot Sverige, värre om man åker till typ Sydamerika, så tänker att om du har samma sunda förnuft där som hemma räcker det nog 😊

2019-03-23
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...